HULJIĆ NIJE ODSELIO IZ HRVATSKE ZBOG PAVELIĆA

TONČI HULJIĆ BIO JE NAJAVIO DA SELI IZ HRVATSKE ZBOG PAVELIĆA

Hrvatski producent, kantautor i glazbenik Tonči Huljić odustao je od dolaska na dodjeljivanju nagrade Porin 2018 i najavio selidbu iz Hrvatske 2015. Kako se ranije ispovjedio jednom listu želi u Novi Zeland a istakao je kako ga je umorila Hrvatska zatucanost. Ističe da se ništa nije maklo od 1945.(opa NDH) i da djeca sa 18 godina već razmišljaju o političkom uhljebljivanju pa ističe kako tu nema mjesta za normalnu glazbu poput njegove.

Tonči Huljić kao da zaboravlja svoje prijateljske odnose sa Ivićem Pašalićem najvećim povjerenikom predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana koji je vedrio i oblačio 90-ih. Upravo 2000 godine su mediji pisali kako je Huljić umješan u aferu HYPO BANK sa Ivićem Pašalićem. Huljić je demantirao da ima veze sa HYPO bankom ali nije se odrekao prijateljstva sa Pašalićem. Također Ivić Pašalić je oslobođen na Austrijskom sudu. Manager Zoran Škugor je optužio Huljića da su ga upravo njih dva uklonili sa estrade. No eto desničari postaju na neki način ljevičari. Huljić je napravio korak naprijed i prvi napravio korak u Srbiju kod vlasnika TV PINKA Željka Mitrovića te razvio velike suradnje.

Nije za suditi novac je novac i umjetnost nema granica. Huljića jedni vole jedni ne vole. Mnogi smatraju da su brojne njegove pjesme loše kopije srpskih narodnjaka, ali hitovi Tonća Huljića i Magazina su ostavili neizbrisiv trag u hrvatkoj glazbenoj povijesti. Naročito Ljiljana Nikolovska, Danijela Martinović, Jelena Rozga. Huljić u partnerstvu sa Petrom Grašom napravio je sjajne hitove a također i za legendarnu Doris Dragović. Vjekoslava i Tonći Huljić imaju svoje glazbeno carstvo, negdje su storili promašaje a velikom većinom zavidne uspjehe. Tako se u svojih 55 godina Tonći sjetio da krene pjevati i osnovao bend Madre Badessa, kojim njeguje glazbu potaknutu etno utjecajima različite pripadnosti, surađujući pritom s Goranom Bregovićem i Petrom Grašom. Krenuo je i svjetskom putanjom sa violinisticama Bond i Maksimom Mrvicom.  Nije poseban glas ali ima ono nešto što je pronašlo svoju publiku i očaralo nečim novim. Tonći Huljić i Madre Badessa navodno su čak osvojili i Italiju svojim izvedbama. Suvlasnici su dijela: Tonike, CMC i Croatia Recordsa

Teško je vjerovati da „djeca od 18“ žive u 1945 godini kada Huljić jako dobro zna da su narodnjaci i to sama Ceca preplavili mu rodni Split do kasno u noć, i mladima uopće nije važno u kojoj su godini nego da piju, plešu i provode se.

Imperij tim

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik