NAJBOGATIJI DJ-EVI NA SVIJETU

Svjetski poznata imena elektronske glazbe sinonim su novih glazbenih vrijednosti.svaku godinu pojavljuju se novi na sceni no nezaobilazni i među najbogatijima nalazi se njih 10: David Guettea, Zedd, Tiësto, Calvin Harris…. Njihovi nastupi su spektakl u svakom dijelu svijeta a Forbesova lista otkriva top multimilijunere među njima. Top najplaćenijih 2018. godine. Od  01.06. 2017. do 01.06.2018. su:

1. Calvin Harris  – 48 milijuna dolara

Najplaćeniji DJ elektronske glazbe koji već godinama svojim nastupima uveseljava sve ljubitelje dobrih bitova diljem svijeta. Hrvatsku je posjetio već nekoliko, a prvi put svoj nastup u Lijepoj Našoj održao je još 2010. godine.

2. The Chainsmokers – 45,5 milijuna dolara

Američki duo Alex Pall i Andrew Taggart, majstori DJ scene koji stoje iza hitova ‘Closer’ i ‘Something Just Like This’, a iza sebe imaju preko 100 nastupa u zadnjih godinu dana. Ove godine su natupili na Ultri.

3. Tiësto – 33 milijuna dolara

Veterana elektronske glazbene scene, 49-o godišnji danski DJ za kojeg se može reći da  radi i više od svojih mlađi kolege. Godišnje Tiësto održi i više od 150 nastupa.

4. Steve Aoki – 28 milijuna dolara

Nitko u svijetu elektronske glazbe ne radi više od Aokia. Godišnje odradi do 200 nastupa, a nekada i po dva u jednom danu.

5. Marshmello – 23 milijuna dolara

On možda nije najplaćeniji DJ, ali je zato najplaćenija poslastica ove liste. Kako bi opravdao svoje ime Marshmello je pokrenuo i svoj kulinarski YouTube serijal pod nazivom ‘Kuhajte s Marshmelloom’ koji broji više od 17,5 milijuna pretplatnika.

6. Zedd – 22 milijuna dolara

Rusko -njemački DJ koji za sebe kaže da nije DJ već ‘umjetnik koji svojoj publici priređuje spektakl’. Iako je 2013. njegova godišnja zarada iznosila svega 3,5 milijuna dolara, danas njegov bankovni račun bilježi puno veću cifru. Kako bi se istaknuo među velikom konkurencijom svoje nastupe u živo pretvorio je u pravu video igru projiciranu na ekranu koja prati tonove njegove glazbe.

7. Diplo – 20 milijuna dolara

Ovaj američki umjetnik poznat je po svojim brojnim suradnjama s nekim od najpoznatijih imena moderne glazbene scene. Tako njegov potpis stoji iza brojnih hitova Beyonce, Justin Bieber, Bruno Mars i mnogim drugima.

8. David Guetta – 15 milijuna dolara

Sigurno jedan od najstarijih DJ-a na sceni koji bez obzira na svoje godine i dalje privlači mladu publiku. Njegov posljednji singl ‘Dirty Sexy Money’ u suradnji s Afrojackom i Charliem XCXom uživo je izveden u više desetaka zemalja.

9. Kaskade – 13,5 milijuna dolara

Jedan od najpoznatijih veterana EDM-a. Svoju karijeru izgradio je na vlastitom američkom festivalu Sun Soaked koji je samo ove godine privukao više od 30000 posjetitelja.

10. Martin Garrix – 13 milijuna dolara

22 godišnji danski DJ jedan je od najmlađih umjetnika na sceni. Svoj najveći nastup zabilježio je na zatvaranju ceremonije zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji 2018, dok je prošle godine postao zaštitno lice Armani Exchangea. Mega top 100 ljestvica proglasila ga je najboljim DJ-em svijeta, a 22. kolovoza svoj koncert održat će u pulskoj areni.

Imperij tim, foto: Instagram

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik