NEPOBJEDIVI OLIVER TIJEKOM BOLESTI POKRENUO VAL KONCERATA A ISPRAĆAJ NE PAMTI SVIJET

 

Inicijativa legendarnog Olivera Dragojevića da usljed raka pluća pokrene koncerte protiv raka, mnoge je ujedno i oduševila i rastužila. Iako su mnogi bili već otpisali pjevača kada je zakazao prvi koncert u 11. mjesecu 2017., prevarili su se. Oliver se stoječki sa obitelji i fanovima udružio u skup koncerata koje je pratio iz kuće jer je bio slab od zračenja.

24.10.2017. teška vijest je pogodila Split i cijelu Hrvatsku. Fanovi su plakali. Oliver je teško bolestan. Slavni dalmatinski pjevač ima tešku dijagnozu. U 11. mjesecu Oliver je htio pjevati ali zbog kemoterapije se jako loše osjećao. Priznao je da ima tešku bolest i da se treba podvrgnuti svim terapijama možda i operaciji. Izvori iz KBC Split su kako se radi o najtežem obliku raka pluća. Živio je deset mjeseci nakon postavljanja dijagnoze a mnogi su vjerovali kako je nadmašio loše prognoze liječnika da će se izlječiti. Umro je u bolnici 29. 07. 2018. Split i Hrvatska a i cijela regija su puštali samo njegove pjesme i plakali.

Suvišno je reći riječ za ispračaj najvećeg splitskog pjevača Olivera Dragojevića. Oduševljenje javnosti je pokazao ispraćaj građana Splita iz crkve Sveti Frane niz splitsku Rivu a nakon toga je usljedilo nešto potpuno neviđeno u povijesti Splita pa i Hrvatske. Na stotine do tisuću brodova je pratilo katamaran sa tijelom Olivera na posljednje počivalište u Velu Luku na Korčuli. Iz Splita i sa svih obližnjih otoka pridružilo se nebrojeno mnogo brodova koje će se pamtiti. Brodovi, jahte, gumenjaci, katamarani, koče, trajekti, ispaljivali su rakete i utrkivali se kao vojska tko će biti bliže Oliveru.

Imperij tim, foto: CC

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik