BOGAT, NESRETAN I NEVOLJEN

George Michael, pravim imenom Georgios Kyriacos Panayiotou, rođen je 25.06.1963. godine, a počinio je neslužbeno samoubojstvo 25. 12. 2016. sa 53 godine. Našao ga je partner Fadi Fawaz. Kako je nastao skandal oko toga jeli ubijen i pravi razlozi smrti Georgea. Tako je tek u trećem mjesecu 2019. službeni obdukcijski nalaz. Pripisao je Michaelovu smrt dilatacijskoj kardiomiopatiji s miokarditisom i masnom jetrom. Ova izjava nije pojasnila što je dovelo do dilatacijske kardiomiopatije a upravo nju često izazivaju veće količine droge tako da je u „fino“ iznio kako je riječ o predoziranju ili suicidu. Zbog kašnjenja u utvrđivanju uzroka smrti, Michaelov je sprovod odgođen do 29.03. 2017. U privatnoj ceremoniji pokopan je na groblju Highgate ( sjevernom Londonu)  blizu groba svoje majke.  Naglo se pojavila sva obitelj koja je čekala tri mjeseca da bi iznjela javnosti uzrok smrti i suzbila tračeve.

Iako je službeni uzrok smrti Georgea Michaela naveden kao “prirodni”, njegov nekadašnji partner Fadi Fawaz kaže kako je to laž. Uvjeren je da se pjevač ubio, a navodno je to pokušavao i prije što je i sam George Mivahael za života priznao.“Bilo je potrebno pet pokušaja… Dosta mi je toga da me svi ispituju što se dogodilo na taj Božić. George je umro na majčin rođendan, to bi moglo odgovoriti na nekoliko pitanja. Brojni pokušaji samoubojstva prije također su važni za priču.”, rekao je Fawaz posljednji dečko Georgea.

Dodao je kako se dvije godine prije smrti 2016. godine predozirao te su mu liječnici jedva spasili život. Navodno su ga pronašli u kadi u njegovoj kući u Highgateu u Londonu, a predozirao se party drogom GHB. Završio je u bolnici, a njegov je menadžer sve pokušao prikriti tako što je javnost obavijestio da je George na “redovnim pretragama i kontroli”. Cijela obitelj se digla protiv Fawaza kako je to laž, no nažalost oni koji su ga poznavali  tvrdili su da se nikada nije skinuo sa droga i da nije želio život. Fawaz kaže za Georgea da je želio umrijeti i bilo je teško čuti to od njega. Mislim da je za njega život davno bio gotov. Svi su ga željeli zbog toga što je i tko je bio ali on se nekoliko puta pokušao ubiti.

Fadi je upoznao 2009. godine Michaela, međutim nije želio vezu s njim zbog pjevačeve konzumacije opasne, psihoaktivne GHB droge koja je postala zloglasna zbog povezanosti sa silovanjima. “Protivio sam se GHB-u, znao sam mu reći ‘Ne želim te naći mrtvog u krevetu’. Naći ga mrtvog u krevetu zbog te droge, bio je moj najveći strah. Svakog dana tijekom tri mjeseca dok sam bio u kući u Highgateu, ujutro bih dolazio i nalazio ga onesviještenog na stolici ili na podu sa čajem, blizu vatre. To je bilo 2012. Rekao sam da se nikada nikada neće moći nositi s ‘G-om’. Pitao sam zašto to radi jer je znao zaspati dok smo bili vani u javnosti. Rečeno mi je da je također zaspao u studiju”, izjavio je za javnost Fadi koji je bio u kući na dan Georgeove smrti.

Fadi, kojega je policija nakon ispitivanja oslobodila krivnje, tvrdio je da je otišao iz Georgeove kuće oko podneva na Badnjak kako bi kupio sendvič iz kafića u blizini. Vratio se kući i do 17 sati bio u krevetu misleći da George spava u drugoj spavaćoj sobi. Bile su razmirice među njima. Fadi, kojega je policija nakon ispitivanja oslobodila krivnje, tvrdio je da je otišao iz Georgeove kuće oko podneva na Badnjak kako bi kupio sendvič iz kafića u blizini. Vratio se kući i do 17 sati bio u krevetu misleći da George spava u drugoj spavaćoj sobi. Navodno je Fadi par puta provjeravao jesu li mu vrata otvorena, ali je odlučio kako ga neće smetati dok spava na badnjak. Ni oko 19 sati Michael nije izašao iz sobe, a s obzirom da su imali prešutni dogovor da ne dolaze jedan kod drugog te danena Božić je zabrinuti Fadi odlučio ući u njegovu sobu gdje je zatekao mrtvog pjevača. “Dodirnuo sam ga, ali je bio hladan. Nisam znao je li mrtav sve dok nisam vidio njegove plave prste. Tresao sam ga i govorio ‘George, George’, ali bio je mrtav.”, rekao je Fadi koji je prvo poslao poruku svojoj nećakinji, nazvao Georgeova prijatelja Davida Austina, poslao poruke njegovu bratu i drugom prijatelju pa tek onda pozvao hitnu pomoć. Pokazalo se da Michael bio mrtav već dosta vremena, prije nego ga je Fadi pronašao.

George Michael Fadiju i bivšem partneru Kennyju Gossu nije ostavio ništa. Procijenjeno je da otprilike 100 milijuna funti, će dobiti Georgeova je obitelj namirena, prema The Sunu, što otvara put tužbama i otkriva koliko ih je volio. “Ja nisam Fadi, žao mi što vas moram razočarati. Tragično je to što se dogodilo Georgeu, to je velik gubitak ali ja ga stvarno nisam poznavao. Zapravo ga nisam nikad ni upoznao.”, izjavio je u parku nakon tri godine suda gdje Fadi živi kao beskućnik.

Eva Kesler

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik