ANTONIO BANDERAS: INFARKT ME PROMJENIO NA BOLJE

Prestao sam se nervirati zbog sitnica

Na pragu šezdesete godine, ovaj glumac se ne predaje, ni privatno – ni poslovno. “Morate prihvatiti sebe u različitim vremenskim periodima i morate prihvatiti to da se život mijenja. Ali ipak mislim da se filmovi ne mogu gledati na telefonu, računalu, pa čak ni na televiziji. U tom slučaju ja sam čovjek starog kova koji voli i smatra da se filmovi moraju gledati samo u kinu. Moja kćerka Stela filmove gleda na telefonu. Ja to ne razumijem. Kažem joj: “Kako možeš da cijeniš svijetlost, moć glume, kada ne možeš ni da vidiš oči glumcu?”

“Tata, to nije važno. Pratim zaplet, razvoj događaja.” kaže Stela. Ali očigledno je da ne zna za magiju kina.“ priča glumac. Stela je Antonijeva kćerka koju je dobio kada je bio u braku sa Melani Grifit. Taj brak je trajao 19 godina, da bi se razveli 2015. godine.Međutim, Antonio Banderas još uvijek neguje lijepe odnose sa svojom bivšom ženom:”Uvijek ću biti zahvalan za vrijeme provedeno sa Melani. Voljeću je do posljednjeh dana svog života. Melani je moj prijatelj. Toliko me tješila kada nisam osvojio Emi za ulogu Pikasa. Poslala mi je divnu poruku. Mi se stalno svi sastajemo – Stela, Melani i njena djeca Dakota i Aleksandar i ja. Uvijek sam ih volio i dalje ih mnogo volim. Oni će uvijek biti u mom srcu.”

Antonio Banderas već četiri godine živi sa Nicole Kempel (38), a o ponovnoj ženidbi glumac kaže: “Da, zaljubljen sam ali ne bih žurio sa svadbom. Četiri godine smo zajedno i sve je uredu. Siguran sam u jedno: ako dođe do vjenčanja, to će biti naša privatna stvar, bez publiciteta.”

Antonio Banderas preživio je 2017 jaki srčani udar nakon čega mu se život promjenio:“Znate, to me mnogo promjenilo. Sada se osjećam dobro. Prestao sam da pušim i bavim se sportom. Ali sada sam dosta osjetljiviji. Mogu da zaplačem dok čitam poeziju ili gledam neki emotivni film. Isključio sam iz života neke beznačajne stvari i više se ne nerviram zbog sitnica…, cijeli taj događaj me navukao da se pitam o smislu života o smrti jer sam je gledao u oči i danas imam posljedice.” – iskren je glumac kojem su u arterije ugradili tri stenta

Eva Kesler, foto: Facebook

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik