Počelo suđenje Halidu Muslimoviću: Psovao mi je majku i džamiju…

Sonja Bašić, bivša partnerica pjevača Halida Muslimoviću, iznijela je danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci potresno svjedočenje o napadu koji se dogodio u ljeto prošle godine, za koji se pjevaču sudi.

“Plašila sam se za život,“ kazala je Bašić na sudu.

Muslimović je optužen da je 27. 07. 2018. godine na putu iz Kozare ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom trenutku je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda opet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta, piše Faktor.

Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je: “Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati”. Bašić je navodno naneseno više povreda, podliva i poderotina.

Govoreći o kritičnom događaju, Bašić je kazala kako je te večeri došla na Muslimovićev koncert. Nakon koncerta krenuo ju je odvesti na taksi i tu je počela svađa oko novca koji joj nije vratio.

“Počeo mi je psovati majku, džamiju, govorio je j**** te svako tko te poznaje,“ ispričala je svedokinja na sudu.

Zatim je kazala kako ju je udario u usta vanjskim dijelom dlana, onda zaustavio vozilo i počeo za kosu izvlačiti napolje.

Ispričala je i da ju je udario šakom u bradu i da je tada umalo pala u nesvijest.

S.M

Foto: Instagram

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik