TURSKA GLUMICA KOJA NE STARI I KOJOJ NIKAD NE BI DALI 75 GODINA

Nebahat Çehre poznata po brojnim ulogama od Sultanije u Sulejmanu Veličanstvenom do preko 30 serija za sebe kaže da je tursko-gruzijska glumica, manekenka i pjevačica koja je okrunjena je Miss Turske 1960. Rođena je 15. 03. 1944. tako da ima nevjerojatnih 75 godina. Odrasla je bez oca, a iza sebe ima dva propala braka.

– Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu i zbog toga nisam htjela da moje dijete prolazi istu situaciju. Tada sam sebi obećala da ću, ako budem ikad imala brak za koji vjerujem da će opstati, imati i dijete. – izjavila je Nebahat, ali to se nikad nije dogodilo.

Upoznala je glumačku legendu, 14 godina starijeg Yilmaza Güneya, koji joj je kasnije postao muž. Vezu su započeli naglo, a tek kasnije pokazalo se da Yilmaz ima drugu ženu koja čeka njegovo dijete. Unatoč tomu, on i Nebahat ostali su skupa te se 1967. godine vjenčali. No brak je trajao samo 15 mjeseci. Bio je prepun zavrzlama i svađa, pa čak i nasilja, baš kao i njihova veza. Deset godina kasnije Nebahat se udala za košarkaša Yavuza Demira s kojim je u braku bila tri godine. Ostala je trudna, ali je pobacila kad je shvatila da će njezin brak doživjeti krah.

Prije i sada

– Nikada od svoje obitelji nisam tražila novac. Na izbor ljepote su me poslali s doslovno jednom turskom lirom u džepu. Na granici su me zaustavili i nisu mi dali da idem u London jer sam premlada pa sam pod garancijom premijera ipak otišla na natjecanje. Ušla sam u avion s 50 centi i osvojila pobjedu. – prepričala je godinama kasnije Nebahat.

Za sebe kaže da je jednom krenula u teretanu i da je nakon upale grla prestala. Igrala je tenis pa joj je pozlilo na terenu i da od tada ne igra tenis i ne prakticira nikakve sportske aktivnosti ali ni djete. “Imam snažan sistem autokontrole. Dva-tri dana mogu da jedem obilato, potom sasvim izgubim apetit. Dan obavezno započnem doručkom, ali nemam naviku da ručam.“ – za medije je rekla Nebahat.Večeru ne preskačem, a između toga jedem dosta voća. Ženama predlažem da se pridržavaju ovih 10 zlatnih pravila:

  1. Za sebe želi samo najbolje.
  2. Kruh i tjestenine jedi samo za doručak.
  3. Ne puši, ukoliko imaš tu lošu naviku, prekini je.
  4. Ne konzumiraj crveno meso, umesto njega jedi ribu.
  5. Između obroka jedi svježe voće i salatu.
  6. Obavezno očisti lice prije spavanja.
  7. Voli sebe i druži se sa onima koji te vole.
  8. Dnevno popij dvije litre vode.
  9. Posle sedam sati uvečer nemoj jesti ništa.
  10. Njeguj kosu i kožu i obavezno lijepo miriši.

No tijekom 2018. svi mediji turske i šire pišu da se Nebahat teško razboljela od Alzheimerove bolesti. U  periodu od 1962. do 1972., u Turskoj je snimila čak 73 glavne uloge. Rekla je za sebe da je duboko emotivna i da nikada nebi izašla sa nekim na večeru a kamoli nešto više ako ne osjeća emocionalnu privlačnost.

Imperij, foto: Facebook

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik