Nepogoda se vratila nakon rata, ugrožava turizam Jadrana

Sigurno oružje – paračistač

“Ruku na srce nikada ih nije bilo više. Počelo je prije dvije godine ali sada su navale na agroapoteke i centre za deritizaciju. Problem je preozbiljan. nemoguć, bude čovjeka u najdubljem REM snu. Bacaju se namještajui i nove stvari. Donijeli su ih kovčezima turisti.” – rekao nam je djelatnik agroapoteke koji kaže kako se ljudi stide smatrajući da stjenice dolaze zbog nečistoće. To naravno nije istina.

Stjenice su mali plosnati napasnici veličine od 5 do 7 mm. U kuću ih možemo unijeti u pronađenoj polovnoj igrački, namještaju ili kuferu i dovoljno je da zavladaju cijelom kućom. Tada apokaliptičari savjetuju da je najbolje sve izbaciti iz kuće i ponovno vraćati. One zaista mogu pojesti najvrjedniji namještaj i ostale vrijednosti. Rat sa ovim sitnim bićima je nešto jako ozbiljno i svatko ima svoja rješenje no jedno zasigurno pali i na licu mjesta ih se vidi mrtve. Tijekom dana ova mala noćna bića se kriju u krevetu, namještaju, drvu, podu, da bi se kasno u noć kada iznimno misterioznim instinktom osjete da spavate dubokim snom, se spustili neosjetno. Toliko su neosjetne da prije ugriza anesteziraju mjesto sisanja krvi obave svoje i odu. Vrlo su brze dok ne narastu pa postanu tromije zbog velike količine krvi u sebi. Kada odu počinje svrbež. No nekada je navala toliko jaka da probude čovjeka u snu i brzo nestanu. Ostanu mrlje po krevetu. Mogu živjeti oko 10 mjeseci, a bez hrane žive tjednima.

Stjenice se obično kriju u hotelima, hostelima, skladištima i drugim javnim mjestima. Otkad se sakriju u malim pukotinama, ubrzo pronađu put do nove imovine: aktovki, torbi, odjeće, čak napadaju i vaše kućne ljubimce. Ne izlaze uopće na čovjeka ako nije noćna temperatura do 25 stupnjeva, tako da se zabavljaju drvom, namještajem, krevetom ili gladuju i godinu dana. Do 25 stupnjeva ne napadaju čovjeka, ali od 26 do 40 je temperatura na kojoj krvoločno napadaju ljude i ostaju vidljivi ugrizi. Iznad 50 ak stupnjeva ih ubija. To podrazumijeva da uređaji sa parom koja ima iznad 50 Celzija ubija. Parom treba proći krevet, tepih, deke, odjeću, ormar, okvire, strop i vidjeti ćete da su vaši rezultati odlični. Treba prepaziti na dovod struje  u zidu ali svuda gdje sumnjate da su ušli ili položili gnijezda potpuno ih vrelom parom iznad 50 stupnjeva zasuti i tako paralelno dva do sedam dana. Neće izdržati udare vrele vode. Procijeniti ćete gdje im je žarište. Nijedan otrov osim bivšeg nuklearnog otrova DTO nije pokazao konkretnost koliko sama para koja direktno ubija, također postoje i tvrtke za deritaciju no neke ne daju ploda iz prve ruke.

Nažalost problem se uoči jako kasno. Kada shvatite da ih imate to znači da su već u cijelom vašem prostoru samo ih ne vidite. Shvatite kako hoćete, one su ušle u madrace, fotelje, ormare, jastuke, odjeću, zid, slike i mnogi su nakon turizma morali bacati najnovije kupljene namještaje. Problem je što ulaze i u utičnice a u struju se ne može sa paračistačem niti vodom niti otrovom.

Imperij

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik