UNIŠTENI, PROGONJENI, ZATVORENI, NEDUŽNI……

Magistar ekonomije i ovlašteni financijski revizor, 78-godišnji Ivo Prgin iz Splita izgubio je trinaest godina života i napredak u profesionalnoj karijeri bakćući se optužbama najprije Županijskoga, a zatim i Općinskoga državnog odvjetništva u Splitu da je kao direktor Regionalne veletržnice Split za oko 600 tisuća kuna pretplatio radove koje je izvodila tvrtka “Incon” na iskopima kamena dok se ta Veletržnica 2001. gradila na TTTS-u.Kazneni postupak je počeo krajem 2003., a predmet je sa Županijskoga nakon nekog vremena “spušten” na Općinsko državno odvjetništvo, da bi na suđenju koje je trajalo od 2010. do 2015. na Općinskom sudu u Splitu izvedeno niz dokaza koji su doveli do situacije da Općinsko državno odvjetništvo odustane od kaznenog progona Ive Prgina jer više nisu mogli podastrijeti ni jedan dokaz koji bi vodio prema osuđujućoj presudi. – citirano iz Slobodne Dalmacije. 2003. Državno odvjetništvo tereti 10 optuženih za štetu od osam milijuna kuna tako i Prgina. Nakon odustajanja progona, Prgin je samo iz očaja 2015. izustio uništen sam od države, moj ugled, čast, sramoćen sam u medijima i javnosti među strukom a nisam bio kriv što je na kraju DORH sam potvrdio. Zbog politike i višeg lica iz HSLS sam prošao pakao i jednostavno su htjeli da budem kriminalac koji se sudi i trebao im je Pedro bez djela i dokaza. – rekao je Prgin koji je misteriozno se povukao.

Ante Beronić zatrpavao je policiju i DORH sa kaznenim prijavama protiv policijaca, sudaca, uskoka pa je zaradio kazneni progon za lažno prijavljivanje. Sukobio se sa svima i to naziva “sudski kriminal” a optužnicu montažom kojom ga žele obezvrijediti jer je tražio svoja prava. Sve je počelo na ovršnom odjelu Općinskog suda u Splitu zbog dugova za televiziju da bi preraslo u sveopći rat sa sucima.

Ginekologu Mihajlu Strelecu je uništen život. Optužen je za smrt dviju beba i kroz medije sramoćen kao ubojica. Žena kao liječnica mu je bila podložena mobingu i maltretiranju kolega. Šteta zbog agonije koja se protegnula na 13 godina je da je vrijeme njegovih snova prošlo kako kaže iako je pravomoćno oslobožen u drugom postupku. Doživio je linč osude pritisak medija na sudstvo.  Djeca su mu patila slušajući o ocu da je ubojica i često su ih zadirkivali. Šteta duševna ovakvih razmjera je nenadoknadiva. Sudski vještak koji nikada nije radio takav kompliciran porođajni zahvat je vještačio protiv Streleca, dok je sam Strelec takvih carskih rezova imao 300 godišnje. Sud je na kraju povjerovao svjedocima i obezvrijedio lažnog vještaka.

Dvije godine pritvora odslužio je Marko Gilić zbog svoje prošlosti i prve presude u kojoj se vjerovalo DORHU bez očevida i prava na osnovno branjenje. Kako je Gilić bio djete sa asfalta i radio blizu opljačkane banke primao je ucjene da otkrije tko je sa njim pljačao banku iu Citya. Gilić je bio u takvo mstanju da si je pokušao oduzeti život jer nitko mu nije vjerovao da je nevin. I danas su posljedice za zdravlje nepopravljive. Na opetovanom suđenju u postupku suca Nevena Cambija utvrđeno je da Gilić nema krivice što je pravomoćno potvrđeno. I danas je stanje Gilića jako razrušeno i pokušava naći normalan život sa groznim obilježjima kroz medije. Nije bio med i mllijeko ali nije ni opljačkao banku.

Imperij, foto: razni mediji

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik