Majka zmajeva: Nisam se htjela skidati gola

Glumica Emilia Clarke, koja se proslavila ulogom Daenerys Targaryen u ‘Igri prijestolja’, otkrila je da nije bilo u planu da glumi gola ali su je šefovi uvjerili i izmanipulirali da je to ono čime će dobiti više fanova. U intervjuu koji je dala glumcu Daxu Shepardu za njegov podcast, 33-godišnjakinja je objasnila da nije unaprijed pristala na golotinju te da o tome nije bilo riječi ni u ugovoru. No, kad je došlo do toga, osjećala je da se mora skinuti jer je nova u industriji.  Prva sezona je počela se snimati 2010 kada je imala 23 godine a danas ima 33.  U seriji je ostala sedam godina i sada tvrdi “da nije bila svjesna što radi i zašto se skida i da su svi buljili u njene grudi”.

Prema pisanju Cosmopolitana, malo tko od glumačke postave serije “Game of Thrones” zarađuje cifre poput Emilie Clarke. “Majka zmajeva” Daenerys je nakon četvrte sezone serije ispregovarala zaradu od 300,000 dolara po epizodi. Osim nje, jednaku su zaradu imali Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey i Nikolaj Coster-Waldau. Prema tolikom honoraru, glumica je tijekom pete i šeste sezone serije gdje je glumila u dvadeset epizoda, zaradila oko 6 milijuna dolara.

Clarke je uspjela povećati plaću po epizodi, na pola milijuna dolara. U jednom je intervjuu izjavila i da je “plaćena kao njezini muški kolege”. U sedmoj je sezoni serija imala sedam epizoda, a u posljednjoj će ih imati 6.  Nije sigurno kakav je ugovor imala kroz prve četiri sezone, ali svi procjenjuju da je u posljednjoj sezoni tražila oko milijun dolara. Sveukupna zarada Emilie Clarke (Daenerys Targaryen) je 13 milijuna dolara.

Imperij

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik