KINESKI TRADICIONALNI LIJEK KOJI JAČA PLUĆA, SRCE, IMUNITET

Svjetska zdravstvena organizacija ne priznaje Kordiceps kao ni silne brojne prirodne dodatke prehrani za lijek, no tradicionalna kineska medicina gljivu KORDICEPS naziva prirodnim lijekom za rak, plučne i kardiovaskularne tegobe. Ova gljiva je čudesna. Ova gljiva u kapsulama čini čudesa ovisno o tome koliko ima čistoće. Kordiceps prebiva na Himalaji i brojnim planinama Kine. Neke su umjetno presađene i uzgajaju se umjetno pa su presađene na Ande. Istraživači Sveučilišta Nottingham su otkrili kako je rijetka, divlja gljiva pod imenom kordiceps učinkovita u liječenju raka. Spomenuta gljiva, koja se često koristi u kineskoj medicini, zaustavlja rast, diobu i proliferaciju kancerogenih stanica u tijelu. Gljiva kordiceps je davne 1950. godine bila glavni sastojak lijeka protiv raka pod nazivom cordycepin. Iako je spomenuta verzija lijeka na kraju proglašena neučinkovitom zbog brze razgradnje u tijelu nakon primijene, aktivne komponente iz gljiva i dalje nastavljaju biti snažna pomoć u borbi s rakom.

Kordiceps širi kapacitet pluća tvrde korisnici

BOLESNICIMA SA OPSTRUKTIVNOM BOLESTI PLUĆA UVELIKE OLAKŠAJU DISANJE I HODANJE

Ovisno o dozi, ekstrakt gljive kordiceps izravno utječe na proces razvoja stanične bjelančevine, ometajući proizvodnju mRNA molekula koje ih stvaraju. U velikim dozama, kordiceps izravno zaustavlja razvoj proteina, te u svojoj osnovi eliminira sposobnost stanica raka da funkcioniraju i prežive. Budući da se istraživanje usmjerilo na farmaceutski lijek, čija je formulacija nastala od gljive kordiceps, znanstvenica dr. Cornelia de Moor tražila je načine za poboljšanje djelotvornosti spomenutog lijeka.

Kinezi beru na Himalaji žvaču Kordiceps i prodaju na veliko biotehnološkim i farmaceutskim tvornicama

Dugo se uopće nije znalo što je Kordiceps, jedni su ga nazivali ličinkom, drugi kukcem, treći gljivom iako ne nalikuje gljivi. Kordiceps obitava u visokim brdima Kine iznad 3500 m: u provincijama Sičuanj, Junjnanj, Cinhaj i Tibet. Ličinka kordicepsa ima nadnaravnu sposobnost preživljavanja, hrani se korjenčićima planinskih biljaka, uključujući dvornik, astragal, ofiopogon. U tijeku dvogodišnjeg razvoja pod zemljom ličinka kordicepsa podnosi dugo gladovanje, hladnoću i nedostatak kisika. Kordiceps podnosi najekstremnije uvjete života: hladnoću, vrućinu, nedostatak kisika, da bi se usudio širiti hranjenem ličinki, mravima i čitavim mravinjakom, gusjenicama i leptirima koje svojim dodirom pretvara u zombije, nakon toga iz njih raste i širi se.

Kordiceps raste

U Kini je beru na veliko, a u Europu je plasirana preko raznih bio tvrtki, no što se više uzima navodno je veći efekt. Kordiceps je postao već i šire od Kine sinonim za plodnost, imunitet, kao i rat sa najvećim bolestima. Savjetuje se kao dodatak prehrani uz medicinu plučno, kardiološki i onkološki oboljelima, te je pokazalo velike doprinose o kojima se ne smije govoriti dok službeno nije priznat kao lijek.

Imperij

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik