PSIHIJATAR VUKUŠIĆ: SEVERINA JE MANIPULATORICA ( u cijelosti)

Ugledni zagrbački psihijatar javno je istupio na skandal nad kojim gori cijeli Balkan. Svoju bilješku je iznio u cijelosti na društvenoj mreži.

ZAŠTO JE LICEMJERNO SUOSJEĆATI SA SEVERINOM?

Jučer navečer, sukladno privremenoj mjeri koju je temeljem svoje (nepravomoćne) presude na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu donijela sutkinja Tea Golub, Milan Popović preuzeo je svojeg maloljetnog sina Aleksandra od Severine.Od jučer Aleksandar živi sa ocem Milanom a Severina ga može viđati utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00, te svaki drugi vikend. Odmah po objavi presude počele su po lifestyle rubrikama raznih portala curiti suze suosjećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvaduša i tzv. “slavnih javnih osoba” poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih.

Također, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svojem izvješćivanju o ovom slučaju. Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sutkinje Golub posljedica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u kolovozu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostupanjsku presudu Verice Nikić, sutkinje Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Prema presudi sutkinje Nikić malodobni Aleksandar Popović trebao je živjeti sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana.

Ukratko: prije godinu dana Severina se žalila na presudu koja po modernim europskim i svjetskim standardima zastupa najprimjerenije rješenje za dijete – zajedničku roditeljsku skrb, pola vremena sa majkom, pola sa ocem.

Potom se i javno obrušila na sutkinju Nikić, do te mjere da je u njezinu obranu javno morao stati i sam sud svojim priopćenjem u kojem je rečeno kako “se osuđuje medijsku eksponiranost slučaja te optužuje pjevačicu za stvaranje medijskog pritiska na Županijski sud”.

Ne zaboravimo i njezin javni angažman u slučaju malog Cesarea kada je nemilo koristila svoju medijsku zastupljenost u cilju opstrukcije pravomoćne sudske odluke sa se dijete vrati svojem ocu. Na koncu, ali ne i najmanje važno, na nedavnoj je presici organiziranoj povodom njezine predstojeće turneje opet iskoristila medije u cilju širenja optužbi na račun Aleksandrovog oca, gradonačelnika Milana Bandića, djetetove škole, nadležnog centra za socijalni rad, tei još svega i svačega.

Svega par dana nakon te presice Severina je nepravomoćno osuđena za nasilje u obitelji zbog prijetnji koje je uputila svom bivšem partneru Milanu Popoviću 😳

Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemjerno suosjećati sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilato koristila u cilju utjecaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tome koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čovjeku.

P.S.

Tek nakon prvotne objave ovoga teksta skrenuli su mi pažnju u komentarima na brojne uvrede i seksističke ispade kojima je Severina trenutno izložena na društvenim mrežama. Iste bezrezervno osuđujem i molim da ih se klonite u komentarima ove moje objave.

prenio: Imperij

Tagovi:

Povezani članci:

Izbornik