Vole li zaista majke više od očeva svoju djecu? (iskreni očaj urednika)

Pomno prateći skandaloznu aferu balkanske glazbene dive Severine, kao muškarac osjećam se jadan i ponižen. Ravnopravnost spolova ne postoji. Glas žena je postao toliko glasan da se ne može raspoznati istina a ni ja je ne znam. Ono što znam je da je kroz crne kronike u svijetu bilo bešćutnih majki i očeva i da je jedino pravilo da nema pravila. Ono što znam je da 50% očeva doista ne žele niti čuti za svoje djete i da je meni izabrati sada sa 30ak godina sa kim bi tijekom razvoda, radije bi izabrao sa majkom na ulicu nego sa ocem u dvorac.No to je samo moj nebitan stav. Jer ja znam da želim biti otac i voljeti svoju djecu, a upravo zbog “sranja” koja gledamo svaki dan i šutnje manjine koja mnogo govori, zbog raspada svako drugog braka pitam se treba li mi to?

Uza sve traume prateći ljude koji su se kleli u doživotne ljubavi a nedugon nakon zakletvi razveli, pitam se čeka li mene ovakav scenarij, da se moram “klati” za djecu, da se uopće moram razvoditi, trpjeti ucjene? Budimo realni danas je zakon više usmjeren zaštiti žena jer su žene proživjele sa muškarcima strave od premlaćivanja do ubojstava i to ne samo od klasičnih muškaraca nego osoba koje su iskoristile državne položaje. Ali sada je to postala praksa da smo svi muškarci isti.

Osobno sam svjedočio nasilju dvije žene da su premlaćivane i pokradene. Jednu u braku je muž tukao  a ispod mene je živjela i skrivala to od javnosti. Tako kad bi zvao policiju, ona bi rekla da je netko pogriješio. Dok je nije pokrao i pobjegao. Tada sam joj rekao gospođo ispod Vas je udruga Domine, a poviše Vas ja, zvali smo policiju nekoliko puta, Vi ste policiji rekli da tko zove laže. A sada ipak želite sve te masnice prijaviti. Razumjem iako ne razumjem zašto i drugi nisu zvali policiju. Također nedavno je djevojka od poremećenog mladića dobila teže tjelesne ozljede. Pomogao sam maximalno. Nasilnik se pozivao se na zaštitu policije dok ipak nije došla policija i DORH podigao optužnice. Nažalost u oba slučaja sam slušao i plakao sa traumama tih žena i ponudio se kao rame i svjedok . (I.P.) (D.H.)

Ali poznam i muškarca koji se razveo, žena ga prijavila za zlostavljanje, dok je utvrđeno jeli zlostavlja već je dobio otkaz u državnoj službi. Dobila je za djete skrbništvo uz uvjete javljanja ocu. Usprkos zakonitoj presudi ne poštuje odluku da mu doslovce da da vidi svoga sina. Čovjek pati i redovno mi kaže moram čekati do njegovih 18 godina a svašta mi padne na pamet. Ne mogu sebi priuštiti stalno da putujem za Zagreb i poljubim vrata. Volim svog sina i ne znam kome to moram dokazati a sud i socijalna radnica ne vrše provjere niti mi omogućavaju da vidim svoje djete već tri godine.

Želim istaknuti kao osoba koja je prošla brojne traume medijskih hajki stostruko optužen za ono što nisam učinio niti sam osuđen da čekam od Vrhovnog suda godinu dana samo da kaže nadležnost suda za pedofilsku organizaciju troje ljudi klera u vrhu da dokažem da su kao organizacija skrivali i poddupirali pedofila koji mi je kao djetetu nanio trajne duševne patnje (nisam silovan ali je gore i nije za javnost), dok je druge silovao kao djecu punih 40 godina ne znanja crkvenog vrha, tj znanja.

Tko je žrtva i tko nas štiti? Prateći ovo sa Severinom mogu samo reći da ne želim više imati djete sa ženom, nego neka žene rade same sebi djecu , a mi muški ćemo nekako sami sebi pa vjerojatno neće biti svađi i cirkusa kojih je jako mnogo. Nakon ovoga ja se bojim žena još više, uz dužno poštovanje. Zlostavljanje je jedno a skrbništvo drugo.  Ne bi podnio da djecu koju silno želim imati mi netko oduzme. Da postanemo predmet zakona, represije i pitam se kakvu ulogu imaju socijalni radnici kada nisu u stanju objasniti roditeljima što djeca prolaze zbog ovakvih “sumrak saga. Ne samo objasniti nego uvesti u odgojne mjere roditelje da ih se drži do okončanja nereda pravnog i bespravnog. Naravno živimo u Hrvatskoj pa ne funkcionira ništa.

Toni Eterović

(jedan od urednika Imperija)

Eterović o aferi, zatvoru, traumi, nepravdi, klero pedofiliji, biskupu…

 

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik