U japanskom gradu Fukuoka uz samo jedan uslov možete za jedan dolar prenoćiti u hotelu

Kada je 27-godišnji Tetsuya Inoue od svoje bake naslijedio hotel Asahi Ryokan u japanskom gradu Fukuoka, pitao se kako može popraviti poslovanje u njemu.

Inoue je došao na ideju kako da jednostavno iskoristi Internet u svrhu marketinga i pronalaska novih klijenata.

U ovom hotelu možete svoje noćenje platiti samo jedan dolar, ali pod jednim uslovom. Jedini uslov je da cijelokupan boravak u hotelu Asahi Ryokan bude snimljen i prenesen na Internet.

Ova ideja je odmah privukao ljubitelje “nečeg novog” koji su rado pristali da njihov boravak bude zabilježen okom kamere.

Naravno, zbog uslova live streaming-a doza privatnosti ipak ostaje u sobi. Snima se i prenosi samo video, dok je zvuk isključen. Kamere u toaletima nisu postavljenje, a gosti uvijek imaju mogućnost da ugase svijetlo.

Ovo je dosta star hotel i nalazi se na jeftinijoj strani grada te mi je zbog toga trebalo nešto novo, neka dodatna vrijednost o kojoj će svi pričati. Osim toga, mladi danas ne brinu toliko o privatnosti“, kazao je Inoue.

Kako je i sam rekao, njemu zaradu neće donijeti sobe od jednog dolara nego njegov YouTube kanal koji se zove One Dollar Hotel, a već ima oko 1000 pretplatnika.

Njegov cilj je da kanal premaši 4000 sati pregleda, kako bi mogao postavljati oglase i unovčiti ga. CNN je stavio Fukuoku kao jednu od destinacija koju bi svako bar jednom morao posjetiti. Fukuoku je primorski grad, poznat po svojoj hrani koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Pripremila: I.B., foto: Instagram

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik