SLAVNA ELLEN: MOJ ŽIVOT NIJE ŠALA, HTJELI SU ME UBITI JER SAM LEZBIJKA

Ellen DeGeneres danas je jedna od najpoznatijih komičarki i televizijskih voditeljica SAD i svijeta, no prošla je kroz grozan životni period. Kao jedna od prvih televizijskih ličnosti 1997. godine priznala je da je lezbijka, prvo u svom sitcomu, a onda i u časopisu Time u velikom intervjuu i na naslovnici. Ističe da je tada se suočila sa silnom mržnjom i prijetnjama smrću.

“PROŠLA SAM STRAVU I UŽAS ŽIVOTA. IMALA SAM POTREBU REĆI NA SAV GLAS DA SAM LEZBIJKA.”

“Prijetili su nam bombom koja je bila u našem studiju. Srećom, nisu doznali pravo vrijeme snimanja emisije i sve je prošlo u redu, nitko nije ozlijeđen. Možete li shvatiti da me nisu mrzili što sam spavala u madracu punom buha nego jer sam priznala da sam lezbijka. Prošla sam velike šokove.”  rekla je Ellen. Također, njezina je serija otkazana jer sponzori nisu htjeli više surađivati s njom, no ništa od toga nije ju natjeralo da požali zbog svoje odluke da ‘izađe iz ormara’ na taj način i u to vrijeme.

“To je najteža stvar koju sam napravila u svom životu, ali sve to dovelo me do ovog mjesta gdje sam danas. Protiv svojih producenata i tv mreže sam istupila, imala sam potrebu pričati o sebi i među prvima sam istupila.”, zaključuje kraljica koja je danas u rangu Oprah Winfrey. Danas je u sretnom braku s glumicom Portijom De Rossi, s kojom se vjenčala 2008., a prije toga u vezi su bile četiri godine. Vjenčale su se čim su homoseksualni brakovi postali legalni u Kaliforniji.

Ne postoji slavna svjetska ličnost koja nije gostovala u talk show Ellen.

Danas je dobitnica 30 Emmyja, 20 People’s Choice nagrada, što je više nego ijedna osoba, vodila je Emmyje, Grammy i Oscare, a 2016. predsjednik Barack Obama dodijelio joj je Predsjedničku medalju slobode. Skupila je brojne nagrade, sudjelovala u filmovima, emisijama i igricama dala glas. Forbes je DeGeneres-ovu zaradu za 2018. procijenio na 87,5 milijuna američkih dolara, što ju je učinilo 15. najplaćenijim zabavljačem na svijetu.  

Imperij, CNN, The Time

 

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik