Ko će zabavljati region u najluđoj noći u godini?

Novogodišnja groznica polako se širi regionom. Posljednje pripreme za doček Nove godine skoro pa su gotove, a poznata su i imena sa kojima će region pozdraviti 2019. godinu i dočekati 2020.

Veliki broj zvijezda svoj novogodišnji angažman pronašle su na atraktivnim lokacijama širom regiona gdje će nas u hladnoj noći zagrijati svojim nastupima.

Sarajevo, Skoplje i Budva su TOP lokacije za doček 2020. godine. Osim ljepote samih gradova novogodišnji doživljaj će upotpuniti najpoznatije zvijezde muzičke scene Balkana.

Sarajlije će na centalnom trgu uživati uz Željka Joksimovića, koji će biti prvi pjevač iz Srbije u historiji koji će u ponoć sa bine odbrojavati zajedno sa Sarajlijama.

Prošlih godina Sarajevo su u Novu godinu uvodili Dino Merlin, Zdravko Čolić i Hari Mata Hari.

Dino Merlin ove godine je zakazao spektakl u Skoplju.  Sudeći po ugledu i renomeu Dine Merlina ništa manje ne treba očekivati nego nezaboravnu noć i doček za pamćenje.

View this post on Instagram

🙌👋

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlinofficial) on

Prošlih godina Merlin je za Novu godinu nastupao u Dubrovniku, Sarajevu i Budvi, priredivši spektakl za pamćenje, a ne sumnjamo da će i Skoplje doživjeti isto.

Budvu će u Novu godinu uvesti jedan od najpoznatijih muzičara regiona – Zdravko Čolić.  „Zagrli me“ , „Ti si mi u krvi“ , „Kao moja mati“ su samo neki hitovi koje će posjetioci ovog koncerta u Budvi biti u prilici čuti u najluđoj noći.

Zagreb već tradicionalno i ove godine želi biti šećer na kraju i do posljednjeg trena skriva imena izvođača za doček Nove godine na Trgu bana Jelačića. No, ako je suditi po organizaciji Adventa, bez obzira na tajnovitost ovaj doček trebao bi garantirati dobru zabavu.

Za najluđu noć u godini sprema se i Beograd. Epicentar svih dešavanja i ove godine kao i prethodnih, bit će na platou ispred Doma Narodne skupštine.

View this post on Instagram

Gdje rijeci ne vrijede,muzika progovara.🙏❤️

A post shared by Maya Berovic (@mayaberovicofficial) on

Već uzavrela novogodišnja atmosfera kulminirat će 31. decembra kada će sjajnu zabavu početi Maja Berović, a nastaviti najveća balkanska folk diva Lepa Brena.

S publikom u Podgorici prve minute 2020. godine dočekat će bendovi Letu Štuke i Ničim Izazvan.

Čarobni i magični glavni trg Ljubljane postaje nezaobilazna destinacija i nudi građanima zabavu do ranih jutarnjih sati. Ljubljana svojim posjetiteljima pruža mogućnost i zabaviti se u zatvorenom, u Cankarjev dom, gdje će goste zabavljati sjajna Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić.

Severina će nastupiti u Poreču, Tony Cetinski će zagrijavati atmosferu na otoku Rabu, Zlatan StipišićGibonni ispratit će posljednje minute 2019. godine u Rovinju, a za doček Nove u Rijeci pobrinut će se Nina Badrić.

Pripremila: I.B., foto: Pixabay

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik