ŽENE U JAPANU SVE ČEŠĆE OBLAČE VJENČANICU, ALI MLADOŽENJE IPAK NEMA!

Mlađe žene u Japanu sve češće odbijaju stupati u brak. Njihov drugi način prosvjeda jeste da dolaze u salone, odijevaju vjenčanice, ali mladoženja im ipak neće staviti prsten na ruku.

I turističe agencije su u ovome vidjele šansu za sebe, piše BBC. U jednom od najljepših japanskih gradova, Kyotu, jedna agencija organizira svadbene svečanosti za single žene.

Novinska agencija Kyodo javlja kako dvodnevni paket “solo vjenčanja” Cerca Travela uključuje odabir vlastite haljine, buketa i frizure, uslugu limuzine, boravak u hotelu i prigodni foto album. “Ovaj je paket potaknuo moj osjećaj samopoštovanja…Učinak je bio jednak nekom izvanrednom iskustvu, poput posjeta dvorcu Svjetske baštine,”  kaže Tomoe Sawano, jedna od prvih “solo mladenki”.

Otprilike 30 žena iz cijelog Japana postale su “solo mladenke” otkako je usluga pokrenuta u svibnju. Gotovo polovica njih bile su udane žene koje ili nisu imale ceremoniju vjenčanja ili nisu bile zadovoljne tim iskustvom, navodi Cerca Travel.

Predsjednik tvrtke, Yukiko Inoue, kaže za Kyodo da su napravili paket “kako bi ohrabrili žene da imaju pozitivne osjećaje prema sebi”, ali priznaje da nekim ljudima sve to izgleda usamljeno, jadno i tužno.

“Sve više Japanaca živi samo iz više razloga – tu su starenje, urbanizacija, kasnije stupanje u brak i povećanje stope razvoda,”  bilježi Japan Times u nedavnom članku. Citira Nacionalni institut za istraživanje stanovništva i socijalnog osiguranja, koji kaže kako se očekuje da će se broj stanovnika do 2060. smanjiti između 26% i 38%.

S.M

Foto: Printscreen Youtube

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik