Ovo su najgori filmovi 2019. godine

Kao i svih prijašnjih godina, Yahoo Movies nam je i ove godine ponudio svoje liste filmova, gdje su između ostalog i oni najgori u 2019. godini.

Prema njihovom mišljenju, ali i prema mišljenju većine ljubitelja kinematografije, lakše je bilo odabrati najbolje filmove, što nam govori da je 2019. bila dobra filmska godina.

Na listi se nalaze filmovi od kojih se zaista mnogo očekivalo. Kina su bila maximalno popunjena, ali velikoj većini nisu ispunjena očekivanja, te su dobili kritike i niske ocjene kako od struke tako i od gledatelja. Neki od njih su sanjali čak i o nominaciji za Oscara, ali je sve ostalo na snovima i nadanju.

Cats

Dobitnik Oskara, reditelj Tom Hooper pokušao je ovaj čuveni mjuzikl pretvoriti u nezaboravni doživljaj na platnima. Okupio je glumačku postavu koju predvode glumci poput Jamesa Cordena, Jasona Derula, Idrisa Elbe, Jennifer Hudson itd. A glavnu ulogu tumači Francesca Hayward. Očekivanja za ovaj film bila su ogromna, s obzirom da je riječ o jednom od najslavnijih mjuzikla na svijetu, kojeg je prije 38 godina stvorio Andrew Lloyd Webber. Međutim, jedino što je film postigao bile su začuđene reakcije. “Najgori film ikad”, vrištali su kritičari sa svih strana, smišljajući razne pošalice kojima bi najbolje dočarali zgroženost.

X-Men: Dark Phoenix

20th Century Fox omogućio je X-MEN franšizi da dobije svoj novi nastavak u kojem se X-Meni suočavaju s njihovim najnevjerovatnijim i najmoćnijim neprijateljem – Jean Gray. Glavne uloge tumačili su James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence i Sophie Turner. Ipak, mnogi su se složili da ovaj nastavak nema pravu priču, te da je napravljen bez mnogo truda. “Razočaravajuće je vidjeti tako dobre glumce u bezveznoj priči”, jedna je od kritika.

Hellboy

 

Ultimativni antiheroj Hellboy se vraća u osvetničkoj misiji u Londonu, gdje se drevni duh zle vještice vratio iz mrtvih. Hellboy saznaje da je nasljednik moći samog kralja Arthura,a prije nego počne završna bitka primoran je okupiti svoje stare saveznike. Film je režirao Neil Marshall, Hellboya tumači David Harbour a pored  njega u ulogama su se našli Milla Jovovich i Ian McShane. “Previše akcije, a premalo priče. Ipak, to je Hellboy”, komentar je s kojim se većina složila.

The Goldfinch

Ovu priču o 13-godišnjem dječaku čiji se život preokrenuo naopačke nakon što mu je majka ubijena u terorističkom napadu, napisao je John Crowley. Zbunjen tragedijom koja ga je zadesila, dječak krade dio nepocjenjivog umjetničkog djela, poznatijeg kao The Goldfinch. Za sve koji nisu veliki ljubitelji drame, ovaj film bi mogao važiti za iznimno dosadan i bez tračka optimizma. Glavne junake tumače Ansel Elgort, Nicole Kidman i Oakes Fegley.

Lucy In The Sky

Naučno-fantastična drama režisera Noaha Hawleya govori o astronautkinji Lucy (Natalie Portman) koja se vraća na Zemlju nakon transcedentnog iskustva u svemiru. Tada počinje gubiti kontakt sa stvarnošću, te se osjećati kako joj je Zemlja suviše mala za život. Lucyin partner u filmu je Mark, kojeg tumači Jon Hamm. Film je na IMDBu dobio ocjenu 4.5/10, a jedan od komentari glasi: “Ne shvatam poentu ovog filma. Strašno potraćene uloge Natalie i Jona.”

 Pripremila: I.B., foto: Instagram

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik