JE LI NJEGOV OSCAR JEDINI SIGURAN ILI GA AKADEMIJA ZAISTA MRZI?

Mnogima se čini kako je jedini neupitan Oscar ove godine, onaj za mušku glavnu ulogu. Joaquin Phoenix apsolutni je favorit, a to su pokazale i nominacije za nagrade britanske filmske industrije BAFTA.

Britanska filmska akademija priopćila je imena nominiranih glumaca i ostvarenja koja će se natjecati za prestižne nagrade na ovogodišnjoj dodjeli 2. veljače.

Najviše nominacija ima upravo film “Joker”, koji je pokupio njih čak 11. Favorit je gotovo u svim glavnim kategorijama, osim u onima za ženske uloge. Jedina konkurencija bi mu mogli biti “Irac” i “Bilo jednom u Holywoodu” sa po deset nominacija.

Iako savršen u ulozi Arthura Flecka, Phoenix ipak nije bio pošteđen kritika. Kada je film krenuo u prikazivanja u kinima mnogima se nisu svidjela njegova tumačenja veličanja zlikovaca u današnje vrijeme. Navodno mu nisu skloni ni u Američkoj filmskoj akademiji, ali lik je toliko popularan da to ne mogu ignorirati.

Dok kritika smatra kako je glumac neodređenim odgovorima samo htio podići još više prašine oko filma, publici je sve to pomalo previše.

No, bez obzira na sve te kritike publika je hrlila gledati ga i film je do kraja 2019. godine zaradio 1,04 milijarde dolara samo od prikazivanja u kino salama.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik