REALITY PROGRAMI POLIGON ZA ELITNU PROSTITUCIJU I KRIMINAL

Dok hrvatska estrada diše na aparatima u Srbiji su najveće zvijezde reality kvazi-likovi koji se tuku, seksaju i psuju uživo pred milijunskim gledateljstvom u udarnom terminu.

Regulatorna agencija za medije u Srbiji pokušala je spriječiti ovu javnu sramotu, ali nije uspjela. Televizijska kuća koja emitira sve te silne reality programe prebacila je sadržaj na kabelsku TV i nastavila sa istim uz veliki uspjeh.

Na nekoliko kanala tako publika može gledati parove koji se seksaju usred dana pred stanovnicima reality kuće i gledateljima. Sve to prate tabloidi sa istom tematikom uz naslove:“Nikad žešći seks u Zadruzi” ; “Dohvatili se pred ukućanima, treslo se sve” ; “Dok su ukućani ručali, oni se seksali u ostavi”…I na tome odrasta mladost u Srbiji.

Utjecaj takvih medija prelijeva se i u susjedne države, pa dobijamo jednu cijelu generaciju u regiji koja odrasta uz takav polusvijet. “Gledatelji žele senzacije, žele nešto novo, makar to bilo degutantno i neukusno. Neće proći puno vremena kada ćemo imati realna ubojstva koja će nam prikazivati u medijima. Bojim se kako će sljedeće biti kriminal,  ubojstva i to sve gledateljima upakirano na jedan atraktivan način,” izjavio je nedavno ugledni psiholog Zoran Delić.

I doista, nismo daleko od ostvarenja ovih crnih prognoza psihologa. Iako su reality programi protjerani iz Hrvatske i BiH, realna opasnost od ugroze postoji i u ovim zemljama. Samo je dovoljno baciti pogled na trending liste na youtube-u i shvatit ćete dokle je stiglo društvo u državama bivše Jugoslavije i što možemo nazvati popularnim i u trendu.

U naprednijim društvima, kao što je američko, ovakav vid reality programa više nije toliko popularan. Oni su odavno prevazišli takav vid eksponiranja. Tamo su sada u trendu stvarni životi uspješnih ljudi i nije fokus na njihovom seksualnom životu.

I za kraj moramo spomenuti elitnu prostituciju koja se upravo preko ovih programa propagira, izgrađuje i realizira. Sudionice (ali i pojedini sudionici) ovakvih programa često su osobe upitnog morala koje na taj način povećavaju svoju cijenu na tržištvu elitne prostitucije regije. Pojedine su tzv. starlete o tome i javno govorile, tako da je to javna tajna.

Pitanje je zašto vlasti ne poduzimaju ništa po tom pitanju!?

Imperij tim

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik