Reevesa su traume učinile boljim, najveće tajne ove zvijezde

Slavni glumac Keanu Reeves ima reputaciju jednog od najdivnijih glumaca, za čije se donacije i humane poteze sazna sasvim slučajno, jer ne želi govoriti o tome. Ovaj osebujni samotnjak navodno trideset godina u Hollywoodu nije viđen sa ženom i živi jako nesretno sa traumama, no te traume liječi na način da ide među one koji ga ne poznaju sa ekrana.

Ukoliko vas treba podsjetiti, Keanu je čovjek koji je kupio motore svim kaskaderima koji su radili s njim na filmu Matrix, svoj je honorar podijelio s ekipom koja je radila na specijalnim efektima i kostimima; Inicirao je sebi manju platu da u pojedinim filmovima mogu glumiti i druge zvijezde (Al Pacino u Đavoljem odvjetniku). Vozi se javnim prijevozom i često druži s beskućnicima. No njegova priča ide u još jednom smjeru: Kako se doznalo, zvijezda filma John Wick ima privatnu humanitarnu fondaciju koja financira istraživanja liječenja karcinoma i dječije bolnice. Na pitanje o tome, kratko je potvrdio, kazavši da ne želi da se njegovo ime veže s fondacijom: “Zaista ih želim pustiti da rade svoj posao.” Reeves donira novac i organizaciji koja pomaže igračima hokeja čija su leđa teško povrijeđena (i ovo su otkrili oni, a ne on).

BEZ OCA I MAJKE, OTAC ZATVOR, MAJKA ČETRI BRAKA, ČETRI SREDNJE ŠKOLE MJENJAO, PREDOZIRAN NAJBOLJI PRIJATELJ, MRTVO DJETE, SUICID ŽENE, LEUKEMIJA SESTRE

Rođen je u Beirutu (Libanon). Sa 3 godine je ostao bez oca i zajedno sa sestrom je ostao uz mjaku. Otac Samuel Nowlin Reeves je bio narko diler heroina i proveo je mnogo u zatvoru da bi ostavio njega i majku i otišao u nepoznato. Majka Patricia Taylor, bila je plesačica i zabavljačica, koja je godinama kasnije odlučila postati kostimografkinja, povela je djecu sa sobom i oca i majku od grada do grada do sreće pa se udala za Paula Aarona, holliwoodskog redatelja, zahvaljujući kojem je Reeves već kao 15-godišnjak radio kao asistent produkcije. Rastala od Aarona i udala za koncertnog promotora Roberta Millera. S njim je provela u braku četiri godine i potom se četvrti put udala, ovoga puta za frizera Jacka Bonda, međutim ni taj brak nije uspio. Iako je majka povela Keanua i sestru Kim u potrazi za svojom srećom ostavljala je djecu s bakom i djedom koji su ih odgojili.

Vjerojatno zbog obiteljske situacije i dijagnosticirane mu disleksije, promijenio je četiri srednje škole, da bi na kraju, bez da je maturirao odustao od svega.

Najbolji prijatelj kojeg je upoznao a nije ih imao puno glumac River Phoenix je postao ovisnik, četiri godine kasnije preminuo je ispred kluba Viper Room od fatalne kombinacije – kokaina, heroina i valijuma. Njegova smrt teško je pogodila Reevesa. “Koliko mi je teško? Šta da vama kažem? Jako, jako, jako sam tužan i nedostaje mi puno.”

Reeves je na promociji svog alt-rock benda Dogstar, upoznao i ljubav svog života – Jennifer Syme. Godinu nakon što su započeli svoju ljubavnu vezu Jennifer je ostala trudna i par nije mogao biti sretniji, a onda je u osmom mjesecu trudnoće dobila trudove i rodila mrtvorođenče. Svojoj kćeri dali su ime Ava Archer Symes-Reeves, a tuga koju su proživjeli zbog gubitka djeteta, kao i njezina postporođajna depresija, dovele su do njihovog razlaza. Usprkos prekidu, ostali su u prijateljskim odnosima i redovito se čuli, a 01.04 1999. zadnji su se put vidljeli na ručku u jednom restoranu u San Franciscu.

Samo dan kasnije Reevesu javljaju da dođe u ured mrtvozornika u Los Angelesu – kod njih je dopremljeno tijelo Jennifer Syme, koja se tog jutra, u 6 sati, vraćala sa zabave koju je organizirao Marilyn Mason. Budući da je popila puno alkohola, ponudili su je da ju neko odveze kući, no ona je odlučila sjesti za volan svog Jeep Cherokeeja. Izgubivši kontrolu nad automobilom, zabila se u tri parkirana automobila, njezino se vozilo potom prevrnulo, a ona je ispala na cestu i ostala na mjestu mrtva. Pošto su u njezinom automobilu pronađeni antidepresivi i dvije zarolane novčanice sa sumnjivom bijelom supstancom na sebi. Sve je ukazivalo na suicid jer je najavljivala da ne želi život.

Još jedan udarac doživio je kada je njegovoj sestri Kim Reeves dijagnosticirana leukemija. Na sreću, imala je takav oblik da je uspjela izliječiti se i ostati u remisiji, a upravo zbog nje često je uplaćivao pozamašne iznose za istraživanja o leukemiji.

Imperij tim

 

Tagovi:

Povezani članci:

Izbornik