NEZAPAMĆEN ZLOČIN, TROJE MRTVIH, UHIĆENO DVOJE

Grad Split je nadvio strah. Splitska policija ne smiruje građane putem svih medija osim izjavama da ne izlaze iz kuće. Kako neslužbeno doznajemo uhićeni su osumnjičenici za koje se sumnja da su počinili ovo strašno nedjelo. Jedan iz splitskog Varoša i jedan sa splitskih Skalica. No naknadno se utvrdilo da je ubojica tj. osumnjičenik sa Skalica mladić koji je sklon porocima ali nikada nije bio incidentan ni blizu ove razine.

Što je uzrokovalo tragediju? Ovo je vijest o kojoj će pisati se narednih dana očito (mi nismo crna kronika pa nećemo) ali smo prisustvovali mrtvima na cesti prije nego je došla policija. To znači da smo mogli biti kao i drugi građani smaknuti. Vladale su stalno tijekom hvatanja dezinformacije da je počinitelj iz Varoša potom sa Skalica. Italo se imenima ulice ali ipak razlozi za ubiti troje ljudi trebaju biti u najmanju ruku otišli daleko. Osvete ili obračun, nevažna pozadina koju istražuje krim policija kako nam je priopćeno iz neslužbenih izvora, tragedija je za sve obitelji i tragedija za potreseni cijeli Split.

No očito je da su počinitelji ili počinitelj znali tko su im mete. Grad Split je nadvio strah, gnjev, postavlja se pitanje da li smo mi siguran grad za življenje ili postajemo Sicilija?

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara:

Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj.

Imperij tim, foto: Imperij

Tagovi:

Povezani članci:

Izbornik