PREMINULA NEDA ARNERIĆ: U POSLJEDNJE TRI GODINE DVA PUTA SE POKUŠALA UBITI!

Bila je voljena od strane kolega zbog svoje neposrednosti, a prije nego će umrijeti pokušala je samoubojstvo. Neda Arnerić jedna je od najvećih glumica ovih prostora.

Snimila je više od 100 filmova, odiglrala četrdesetak uloga u kazalištu, za što su uslijedile brojne nagrade i priznanja.

Film “San” iz 1966. godine napravio je od nje prvu dječiju filmsku zvijezdu Jugoslavije. Proslavila se u filmu “Ko to tamo peva”, u kojemu je odigrala ulogu nevjeste.

U karijeri dugoj pola stoljeća, Neda Arnerić je ostvarila značajne uloge u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Valter brani Sarajevo”, “Varljivo leto ’68”

Njene su kolege bile šokirane vijestima. “Strašno…. Grozno se osjećam,” kazao je glumac Bogdan Diklić za “Pink”, dok za istu televiziju od šoka nije mogla govoriti ni glumačka diva Svetlana Bojković.

Iako je mnoge njena smrt šokirala, glumica se posljednjih godina borila sa depresijom. Trovanje lijekovima, pad s terase, povremeni nestanci…Izgledalo je kao da se svaki put uspjela izvući.

S.M

Foto:

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik