MILIJARDER ODLUČIO SVOJIM PRATITELJIMA NA TWITTERU PODIJELITI 9 MILIJUNA DOLARA DA VIDI DA LI NOVAC ZAISTA USREĆUJE!

Japanski biznismen Yusaku Maezawa napravio je jedan „mali“ eksperiment kako bi uvidio da li novac stvarno donosi sreću ljudima.

Naime, Yusaku je odlučio usrećiti svojih najsretnijih 1000 pratitelja na Twitteru tako što će svatko od njih dobiti po milijun japanskih jena, što je nešto više od 9.000 dolara po osobi.

Jedini uslov da se učestvuje u ovom eksperimentu, bio je da se podijeli Maezawina objava. Dobitnici novca mogu uraditi s njim što god žele.

Nažalost, ako ste trenutno ušli na Twitter da okušate svoju sreću, ostat ćete razočarani. Eksperiment je okončan u ponoć 07.01.

Od četiri milijuna korisnika koji su podijelili Maezawinu objavu, lutrija će izabrati najsretnijih 1000, a ovaj milijarder će dobitnike lično obavijestiti direktnom porukom na Twitteru.

Maezawin daljnji plan je ostati u kontaktu sa dobitnicima novca, kako bi dobio odgovor na svoje, ali i na pitanje čitavog svijeta. Eksperiment će obuhvatati upitnike kojim će biti otkriveno kako je novac potrošen, a Maezawa je izjavio da će pozvati i stručnjake da mu se pridruže u analizi podataka.

Pripremila: I.B., foto: Instagram

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik