NAČELNICI SLUŽBENO: SPLIT JE SIGURAN, OSUMNJIČENI UHIĆEN, JOŠ JE BILO META

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska objavila na je press konferenciji objavila je da službeno da je 36 metaka sveukupno prosuto iz automatskog oružja, da nije riječ o narko obračunu, ali da je postojalo još meta koje je tražio za likvidirati i to jedna na vrhu Kamenite ulice.  Oštećena su i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. Radi se zalutalim mecima. Načelnik krim policije Ante Matković priopćio je da se saslušavaju i druge osobe međutim da iako su osobe poznate policiji ništa ne ukazuje na obračun skupina, nego pojedinca.

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava ali nije riječ o krim ni narko obračunu.”, rekao je načelnik policije Dražen Vitez.

Objavljene su i brojne podrške osumnjičenome Filipu Zavadlavu gdje se ocrnjuje poginule i iznose pohvale da je trebao sve pobiti, prijatelji Zavadlava pišu kako je ucjenjivan i maltretiran od ubijenih i to na Facebooku. Prema pisanju medija Zavadlavoj obitelji se prijetilo i ucjenjivalo ih.

Policija se pohvalila da je spriječila veće krvoproliće. Zamjenik načelnika PU Marko Srdarević rekao je da je bio cijeli grad sa svim raspoloživim sredstvima i ljudima okružen i zaštićen dok se nije utvrdilo sve a da se građani mogu osjećati sigurno te kako je Matković rekao još nekoliko osoba je na krim obradi zbog djela koja su navodno prethodila ovom zločinačkom pohodu. Novinari barataju pričom da je bilo šest osoba za mete, a policija kaže da je sve saznala od novinara i brojnih građana koji su surađivali.

Iako se po ulici širilo od policijaca da je počinitelj druga osoba pokazalo se netočnim ali ih je odvelo do počinitelja.

Imperij tim, foto: Imperij

Tagovi:

Povezani članci:

Izbornik