SADA LEŽI NA PARAMA: A BIO JE TEK AMATER MAĐIONIČAR NA RUBU BANKROTA!

Andrei Jikh danas je YouTube zvijezda i zarađuje više od 100.000 dolara, ali je zato, kako kaže, prije toga živio na ivici egzistencije, kao prosjak. Ulaganja ga umalo nisu dovela do psihičkog I financijskog sloma.

Andrei je dijete imigranata iz Rusije, koji su u SAD došli kao cirkuski radnici, što je jedno vrijeme bilo i njegova opsesija. Proučavao je mađioničarske trikove, davao instrukcije iz istih i živio od start up kredita. Radio je i kao savjetnik na snimanju popularnog filma “Now You See Me 2”. A onda su ga pritisli dugovi i trebao je sve više novca. Pokretanje youtube kanala činilo se kao logičan potez.

Jikh danas na poučava ljude kako upravljati financijama i govori o tomu iz osobnog iskustva.”Iako smo se doselili zbog dobre poslovne ponude mog oca, nakon nekoliko godina našli smo se u dugovima. Mislim kako je upravo ta naša financijska sudbina ‘kriva’ za moju današnju karijeru,” kaže Jikh.

Nakon što je pet godina sam učio kako raspolagati novcem, krajem 2018. Jikh je na svom računu imao 20.000 dolara ušteđevine. Upravo je u tom trenutku odlučio je napustiti posao, opremiti studio i s početkom prošle godine objaviti i prvi video. On može biti dobar uzor i svima vama koji mislite da je YouTube scena prebukirana i kako nećete uspjeti: samo odaberite pravu temu, uložite početni kapital i budite hrabri.

Jikhov kanal danas broji oko 323.000 pratitelja, uz godišnju zaradu od 100.000 dolara, što je 40.000 dolara više nego što je zarađivao kao snimatelj, objašnjava on.

”Da, danas zarađujem od reklama i brojnih suadnji, ali prva četiri mjeseca bio sam u minusu. Kada radite po šest sati na istraživanju, pa onda još tri do četiri sata na snimanju i 10 na montaži, a na kraju mjeseca na računu vas dočeka iznos ispod nule, teško je nastaviti dalje, ali nisam odustajao. Sada vidim kako se moja upornost isplatila,” zaključuje Jikh.

S.M

Foto: Youtube screenshot

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik