NAKON 15 GODINA: OMILJENI DOKTOR ODLAZI IZ “UVODA U ANATOMIJU”

Poznati dr. Alex Karev kojeg je tumačio američki glumac Justin Chambers odlučio je nakon 15 godina napustiti „Uvod u anatomiju“.

Ne postoji dobar trenutak za oproštaj od serije i lika koji je definirao moj život posljednjih 15 godina. Već neko vrijeme razmišljam o novim glumačkim ulogama i novom smjeru u svojoj karijeri. Sada kada sam navršio 50 godina, uz podršku supruge i petoro djece, smatram da je napokon došao taj trenutak“, izjavio je Justin za američke medije.

Alex Karev kirurški pripravnik u bolnici Seattle Grace pojavljuje se u seriji još od prvih epizoda. Vremenom, postaje pedijatrijski kirurg, a njegov lik svi su zavoljeli zbog njegove izuzetne privrženosti svojim prijateljima, ali i pacijentima prema kojim je uvijek postupao srčano.

View this post on Instagram

Alex Karev. #GreysAnatomy

A post shared by Grey's Anatomy Official (@greysabc) on

Njegova veza s kolegama Meredith Grey (Ellen Pompeo), Christinom Yang (Sandra Oh), Izzie Stevens (Katherine Heigl) i Georgeom O’Malleyjem (T.R. Knight) postale su glavna okosnica jedne od najdugovječnijih medicinskih drama na malim ekranima.

Chambers se intervjuu zahvalio tv kompaniji ABC i kreatorici serije Shondi Rhimes kao i glumcima iz originalne postave serije.

Dok se opraštam sa serijom želio bih se zahvaliti ABC obitelji, Shondi Rhimes i kolegama koji su sa mnom od prvog dana, Ellen Pompeo, Chandri Wilson i Jamesu Pickensu, kao i ostatku izvrsne glumačke ekipe i, naravno, obožavateljima serije“, rekao je Chambers.

U početku misleći da se radi o šali, svi njegovi vjerni fanovi ostali su u šoku kada su saznali da se zaista moraju oprostiti sa omiljenim doktorom.

Još uvijek nije poznato kako će izgledati posljednja epizoda sa dr. Karevom, te ni hoće li se pojaviti u više epizoda. U velikom jesenskom finalu serije nije bio prisutan.

Pripremila: I.B., foto: Instagram

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik