PUTUJUĆE KAZALIŠTE: ZAVIRITE U UNUTRAŠNJOST NAJLUKSUZNIJEG VLAKA NA SVIJETU!

Ukoliko vas put nanese na treće najveće ostrvo u JapanuKyushu, poznato po nevjerovatnoj prirodi, izvrsnoj hrani i ljekovitim termalnim izvorima, najbolji način da ga posjetite je vlakom „Seven Stars“.

Seven Stars je dobio ime prema sedam glavnih čuda otoka Kyushua – Fukuoka, Saga, Nagasaki, Kumamoto, Oita, Kagoshima i Miyazaki, ali i po broju vagona samog vlaka.

Vozeći se najvećom željezničkom prugom na otoku, Seven Stars pravo je „putujuće kazalište“ koje će vam omogućit da istražite neke od najljepših prizora Japana.

Vlak je dizajniran tako da se osjeti duh japanskog, ali i zapadnjačkog stila. Krase ga raskošno drvo i luksuzne tkanine, a sama unutrašnjost učiniti će da se osjećate kao u bajci.

Seven Stars posjeduje i bar koji se može pohvaliti kolekcijom najboljih pića na svijetu. Također, u predvorju nalaze se rotirajuće stolice za putnike koji žele pratiti poglede sa obje strane vlaka, a redovno se održavaju i nastupi uživo, za sve one kojima dosadi uživanje u krajolicima.

Sadrži 14 soba, a svaka od njih uređena je na poseban način, tako da se može naći ponešto za svačiji ukus.

Iako je prostran, vlak prima tek 28 putnika, pa stoga ima ogromnu listu čekanja ljudi koji se žele njim voziti.

Za vožnju Seven Starsom ne možete „samo“ kupiti kartu, već trebate na službenu stranicu vlaka poslati molbu za kupovinu karte, koja je moguća nekoliko puta godišnje.

Tek kada dobijete odobrenje, možete kupiti kartu za vožnju ovim luksuznim vlakom.

Pripremila: I.B., foto: Instagram

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik