ČETVRTINA MUŠKARACA GLUMI ORGAZAM: EVO I KAKO!

Generalno je rašireno vjerovanje kako samo žene glume orgazam. Međutim, to rade i muškarci – nedavno provedeno istraživanje pokazalo je čak da to rade puno češće nego što smo mislili.

U istraživanju Univerziteta Quebec znanstvenici su se pozabavili pitanjem zašto muškarci glume orgazam. Ispitali su o toj nezgodnoj temi 230 muškaraca u dobi između 18 i 29 godina. A oni su priznali da su otprilike kod jedne četvrtine svih seksualnih susreta s partnericom – lažirali orgazam!

Razlozi za to su višestruki: seks je trajao predugo, nisu više mogli održati erekciju, izgubili su želju tijekom seksa ili su bili preumorni.

Jesu li ti muškarci izuzetak? Čini se kako nisu. U jednom istraživanju Univerziteta Kansas iz 2010. godine naučnici su ispitali 180 studenata te došli do rezultata da je oko četvrtina ispitanika barem jednom u životu odglumila orgazam.

Muškarci pokušavaju odglumiti orgazam “akustičnim signalima” – to jest glasnim stenjanjem te jakim napinjanjem tijela nakon kojeg slijedi potpuno opuštanje. Ako nosi kondom, onda nam je teško otkriti je li zaista došlo do ejakulacije. Muškarci brzim skidanjem i bacanjem kondoma sprečavaju žene da primijete glumi li ili ne. Kod seksa bez kondoma često odglumi brisanje sperme sa penisa s pomoću toaletnog papira ili ručnika.

S.M

Foto: Unsplash/Alejandra Quiroz

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik