5 NAJČEŠĆIH MITOVA O VEZAMA I BRAKOVIMA U KOJE VJERUJEMO!

Često u svom okruženju čujemo određene rečenice u koje želimo uklopiti svoju vezu ili brak.

Međutim, dok se ne vidimo oči u oči sa osobom do koje nam je stalo, ne shvatamo da jedino mi možemo znati šta nam to može pomoći, te da su neke rečenice samo mitovi koji nikom nisu od pomoći.

Ako je suđeno – uspjet će

Veze, a naročito ne one stabilne, ne funkcionišu same od sebe. Onee se ne dese tek tako, a čak i da se dese, ne mogu tek tako funkcionisati. U vezi je bitno da oba partnera ulažu u odnos i grade ga. Ukoliko želite da vaša ljubav i strast budu uvijek prisutne, potrudite se da se partneru uvučete pod kožu.

Na početku prešutite nezadovoljstvo

Ako odmah na početku strahujete kako će vaš partner reagirati na vas i vaše zahtjeve, onda to nije veza za vas. Odmah na početku dajte do znanja partneru šta vam je važno u vezi, koja su vaša očekivanja, ali i šta vi sami možete da mu pružite. Što budete otvoreniji, to su veće šanse da izgradite stabilnu i čvrstu vezu u kojoj će obje strane biti zadovoljne.

On zna kada je kriv

Ovo apsolutno nije tačno. Iako mi to očekujemo, naši partneri nisu čitatelji naših misli. Možda on zna da je uradio nešto što vas je uznemirilo, ali ako nije siguran šta, pojasnite mu. Tako ćete uštedjeti na svojim živcima, a i izbjeći svađu.

Kada dijete dođe sve će se riješiti

Imati dijete je svakako nevjerovatno iskustvo, koje mijenja život iz korjena. Međutim, ukoliko vi i partner niste u dobrim odnosima, dijete bi ga moglo dodatno zakomplicirati. Na ovaj korak se odlučujte u momentima kada je veza najstabilnija, a ne onda kada je nestabilna.

U sretnim vezama ne postoje svađe

Da bi postigli kompromis, ponekad mora doći do sukoba, a kvalitetan odnos odlikuje način riješavanja sukoba, konstruktivnom raspravom, kvalitetnim argumentima i uvažavanjem i poštovanjem partnera i njegovih stavova.

Pripremila: I.B., foto: Pixabay

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik