NA BAHAMIMA POSTOJI PLAŽA NA KOJOJ MOŽETE DA PLIVATE SA SVINJAMA

Uz plažu na kojoj je pijesak ružičaste boje, Bahami skrivaju još jednu spektakularnu lokaciju koja je sve popularnija među putnicima i avanturistima. Radi se o takozvanoj Pig Beach, malenom otoku službenog naziva Big Major Cay na kojoj žive svjetski poznate Swimming Pigs.

Ne zna se točno kako su svinje naselile ovaj otok. Postoje legende da su ih tamo ostavili mornari koji su bili u prolazu koji se nikad po njih nisu vratili, druga legenda kaže da su uspjele preživjeti brodolom u blizini ili da su pobjegle s nekog od obližnjih otoka. U svakom slučaju, sada su turistička atrakcija – pitome su i s njima možete plivati, maziti ih i sunčati se s njima.

Ono što je iznimno važno, a na što brojni turisti željni zabave zaboravljaju, jest da se ovdje ipak radi o živim bićima na koje se mora jako dobro paziti kako bi se osiguralo da njihovo prirodno stanište ostane netaknuto. S rastom popularnosti plaže počele su stizati i neodgovorne mase koje su spremne s bilo čime nahraniti svinje i zagaditi plažu što je rezultiralo smanjenjem populacije svinja.

Znajući da bi se moglo desiti da praščići postanu agresivni, stavila sam nešto povrća u malu torbicu i ponijela je sa sobom na plažu. Ubrzo me uočila jedna od većih svinja, te je počela da me prati i da mi gricka kuk. Boljelo me, ogrebala mi je kožu. Ali znam da me nije htjela povrijediti, samo mi je stavljala do znanja da je gladna“, napisala je na svom Instagram profilu jedna od influencerki koja je posjetila ovu plažu.

S obzirom da se na otoku ne može odsjesti, Pig Beach je u izletničkom paketu raznih agencija koje u sklopu obilaska vode i na druge prekrasne lokacije otočja. Najčešće je to s otoka Exuma ili Nassau, a postoji mogućnost da će u dogledno vrijeme biti zabranjeno dolaziti na otok u vlastitom aranžmanu i da se sa svinjama neće moći plivati kako bi se osiguralo da ova prirodna atrakcija ostane zaštićena.

Pripremip: H.B. Foto: Instagram

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik