LOUIS VUITTON KUPIO DRUGI NAJVEĆI DIJAMANT NA SVIJETU!

​Iako su u igri luksuznih dragulja skoro pa desetljeće, Louis Vuitton definitivno želi da osigura svoje mjesto u čitavoj priči. Francuski luksuzni brend, koji se uglavnom povezuje sa monogramiranim komadima od kože, nedavno je kupio drugi najveći dijamant svijeta.

Iskopan u Karowe dijamantskom rudniku u Bocvani prije nešto više od pola godine, ovaj rekordni dijamant nazvan Sewelo, definitivno odgovara svom imenu (rijetkost): on mjeri oko 1.758 karata i najveći je svoje vrste tijekom ovog stoljeća.

Veličine teniske loptice, kamen je opisan kao dragulj varijabilnog kvaliteta, što znači da je industrijski dijamant sa sekcijama koje mogu postati drago kamenje.

Louis Vuitton brend kupio je kamen od kanadske kompanije Lucara Diamond Corp, za neotkrivenu sumu novca, a prema navodima, planira ga obraditi i ispolirati u individualne dijamante koje će koristiti za fini nakit.

Lucara kompanija objavila je kako će pet posto od prodaje ove kolekcije biti vraćeno u Bocvanu, zahvaljujući specifičnim inicijativama.

S.M

Foto: LW

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik