KOJI SU NAJSKUPLJI, A KOJI NAJJEFTINIJI GRADOVI NA SVIJETU

Interesantnu i izuzetno korisnu mapu objavila je stranica Expatistan, koja nudi cijene proizvoda i usluga u gradovima širom svijeta. Na ovoj mapi omogućeno vam je da vidite najskuplje gradove svijeta i najjeftinije gradove na svijetu. Klikom na gran koji vas zanima vidite cijene u njemu u valuti koja vam je najbliža.

Gradovi označeni crvenom bojom su najskuplji. Najskuplji grad za život na svijetu je Grand Cayman koji se nalazi na Kajmanskim otocima. U Grand Caymanu mjesečnu rentu za stan u kojem živi četveročlana porodica platit ćete više od 22 tisuće kuna. Jedan prosječan obrok koštat će vas 120 kuna. 2 litra Coca Cole stajat će vas 30 kuna. Pivo od pola litra u lokalnom pub-u koštat će vas minimalno 50 kuna. Hamburger uz piće i pomfrit u lokalnom fast food-u platit ćete 69 kuna.

U vrhu svjetske liste najskupljih gradova nalaze se i New York koji se nalazi na trećem mjestu. Također, tu su i švicarski gradovi Cirih koji je na četvrtom mjestu, Ženeva koja je na petom mjestu, Bazel koji je sedmi i Lausane koji je na osmom mjestu.

Gradovi na mapi koji su označeni zelenom bojom su najjeftiniji. Najjeftiniji grad za život na svijetu je Madras koji se nalazi u Indiji u kojem ćete za stan u kojem živi četveročlana porodica platiti samo oko 1600 kuna. Jedan obrok koštat će vas 25 kuna, boca od 2 litra Coca Cole stajat će vas 8 kuna, a pivo samo 5 kuna. Hamburger uz piće i pomfrit u lokalnom fast food-u platit ćete samo  25 kuna.

U 10 najjeftinijih gradova svijeta nalate se čak 4 grada koji se nalaze u Indiji, a pored Madras-a koji je na prvom mjestu. Tu su još Hyderabad koji je na drugom mjestu. Bangalore koji je na trećem i Pune koji je na petom mjestu. Interesantno je da se na četvrtom mjestu pozicionirao turski grad Antalya koja je poznata po svojim luksuznim hotelima koji su sve popularniji u svijetu.

Pripremio: H.B. Foto: Instagram

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik