NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK: ULJE DIVLJEG ORIGANA UNIŠTAVA I DO 30 BAKTERIJA!

Postoje prirodni lijekovi o kojima nedovoljno znamo, i zato ih nemamo običaj koristiti. Međutim, u posljednje vrijeme, sve su popularniji i stalno se javljaju neki novi. Pojedini su odlična zamjena za lijekove iz apoteke, a ima i onih koji uspješno vrše ulogu antibiotika.

Ulje divljeg origana je jedan od takvih preparata –prirodni antibiotik!

Ljekovita svojstva ulja origana poznata su još iz doba drevnih Grka. Već tada se smatralo jednim od najsnažnijih prirodnih antibiotika, ali zbog svoje jačine, treba biti oprezan kod primjene te ga miješati sa drugim jestivim uljima.

Mnoge studije dokazale su da ulje divljeg origana ima snažna antibakterijska svojstva, stoga je jako učinkovit saveznik u borbi protiv čak 30 bakterija, uključujući i Ešerihiju koli.

Ulje divljeg origana odlično je i u borbi protiv gljivica, a posebno kandide, jer u sebi sadrži antigljivične komponente timol i karvakrol.

Timol djeluje kao antifungicid, poboljšava imunitet te tijelo štiti od toksina, a karvakrol štiti organizam od velikog broja baterija među kojim su i stafilokoke, salmonela, listerija, šigela i druge.

Ove komponente usporavaju proces starenja, ali i štite od raka.

Ulje divljeg origana učinkovito djeluje protiv prehlade i gripe. Upalu sinusa, začepljen nos i kašalj možete umanjiti inhaliranjem ovog ulja. Ono pomaže i kod psorijaze, ekcema i dermatitisa, ali i kod upale mišića, kostiju i zglobova.

Efikasno je protiv stomačnog virusa, budući da uništava bakterije koje napadaju taj dio organizma.

Pomaže kod prekomjernog znojenja i lošeg zadaha iz usta.

Također, ulje divljeg origana efikasno je i pri ubodu komaraca, insekata i zmija. Dovoljno je da nanesete par kapi ulja na kožu i tako ćete biti oslobođeni napasti.

Ulje možete namazati i na okvir vrata ili prozora, njegov miris će spriječiti insekte da ulaze u kuću.

Pripremila: I.B., foto: Facebook

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik