VLAK PREŠAO PREKO NJE: OSTALA ŽIVA, A OD SIGURNE SMRTI SPASIO JU SAMO JEDAN DETALJ!

Visaya Hoffie posatala je vijest zbog tragičnog događaja koji je zauvijek obilježio njen život. Naime, ova umetnica iz Brisbanea, bila je u posjeti prijatelju kada se saplela i pala na tračnice, a kasnije je preko nje prešao vlak.

Ostala je ležati bez svijesti, sa teškim povredama, kada je 20 minuta kasnije drugi vlak ušao u postaju. Srećom, strojovođa vođa je u mraku vidio pink boju njene majice.“Vesta jarke koje dala je znak strojovođi drugog vlaka da netko leži na tračnicama,“ napisala je njena majka Pet na “Facebooku”.

Povrede koje je doživjela bile su tako ozbiljne da su Visayi noge amputirane, a ima i niz drugih povreda, uključujući više rana na glavi, prijelom kičmenog pršljena C2, presječenu vertebralnu arteriju, povrede lobanje i niz posjekotina i rana. Trenutačno je u bolnici, a njena majka kaže kako je svjesna i “optimistična” po pitanju oporavka.

“Sada ponovo može disati i jesti. Na sedativima je, ali je optimistična i već je kazala da će se morati izboriti sa situacijom,“ rekla je Pet.

Visaya će u narednom razdoblju imati još operacija, navela je njena mama i dodala kako je “pravo čudo što nema povredu mozga.

S.M

Foto: Facebook

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik