PSIHOLOGIJA ODGOVORILA: ZAŠTO ČESTO LISTAMO STARE USPOMENE NA PROFILIMA NAŠIH BIVŠIH!

Besciljno listate društvene mreže i sasvimslučajnona vašem mobilnom telefonu ukaže se profil bivšeg partnera ili partnerice i eto – za 10 minuta ste došli do njihovih fotki iz 2014. godine i uspomena sa žurki na kojima ste bili zajedno.

Pitanje koje nas, nakon tog malog virtuelnog izleta, počne mučiti jezašto?

Ova radnja je vrlo uobičajena i ne znači da nešto sa vama nije u redu.”, izjavila je psihologinja Suzan Kraus Vajt Burn.

Ipak, svojim je istraživanjem došla do zaključka da najčešće završimo na profilu bivših na Instagramu zbog druge društvene mreže Facebook.

Uspomene koje se pojavljuju na Facebooku osobu vrlo brzo asociraju na trenutke koje su proveli sa bivšom ljubavi. Ne mora se raditi o zajedničkoj fotki, dovoljno je da prikazana uspomena ima samo jedan nostalgični detalj koji će vas podstaći na ovu radnju.”, rekla je Suzan koja je cijenjeni psiholog.

Iako je istakla da je to normalnoSuzane napominje da bi trebalo, kad god možete barem da pokušate da odolite tom iskušenju jer bi vas uzastopno pregledanje profila bivše ljubavi moglo poprilično emocionalno uznemiriti.

Pripremila: I.B., foto: Pixabay

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik