NEVJEROVATNI SELFIJI ASTRONAUTA IZ SVEMIRA

Snimanje selfija postalo je dio svakodnevnice, ali i  najviše ismijavana stvar modernog doba. No s vremena na vrijeme, pojave se fotografije koje izazivaju divljenje i svaku pohvalu onome ko je napravio fotografiju.  Kao najbolji primjer pohvale za fotografiju imaju  astronauti. Oni se nisu slikali kako piju kavu ili kako obilaze neke svjetske znamenitosti nego u svemiru. NASA redovito objavljuje njihove fotografije, još od 1966. kada su Buzz Aldrin i Michael Collins ‘okinuli’ prve selfije u svemiru.

BUZZ ALDRIN

Buzz Aldrin nije izmislio selfije, ali zbog onoga što je uradio idu mu velike zasluge za to. Dok je bio u obilasku svemira, nedaleko od letjelice tijekom misije Gemini 12, 1966. astronaut je okrenuo kameru prema sebi i snimio ovu predivnu fotografiju sebe kako pluta svemirom. U pozadini mu se našla ni više ni manje nego Zemlja.

MICHAEL COLLINS

NASA-in pilot Michael Collins snimio je prvu fotografiju sebe u svemiru unutar letjelice, bilo je to također 1966. dok je bio na misiji Gemini 10. Collins je kasnije imao čast da bude pilot na misiji Apollo 11 koja je išla na Mjesec.

AKISHIKO HOSHIDE

Titula za najljepši selfie u svemiru ide u ruke Akihiko Hoshide koji je 2012. u svojoj kacigi uslikao osunčani svijet. U pozadini njegovog najljepšeg selfiea vidi se Sunce.

ANNE MCCLAIN

Jedan od najnovijih selfija objavila je NASA-ina astronautkinja Anne McClain 22. ožujka 2019. na službenom Twitteru. Ovo je bio njezin prvi izlazak u svemirsku šetnju, što se može vidjeti po širokom osmjehu.

RICKY ARNOLD

Astronaut Ricky Arnold twittovao je ovu fotografiju sa svemirske stanice 16. svibnja 2018. uz opis: “Nevjerojatan pogled na naš jedan i jedini planet. Awwww!”.

Pripremila: I.B. Foto: Wikipedia/Twitter

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik