ISTINSKI HOLLYWOOD: STARA AUDICIJA MARLONA BRANDA ZA “BUNTOVNIKA BEZ RAZLOGA”! (VIDEO)

Danas se pojam “Hollywood” koristi za mnogo toga, a ponajmanje za filmske dive i bardove. Nekada se ovaj izraz vezao za imena koja i dan-danas znače u svijetu filma i u posljednje vrijeme sve manje je takvih. Jedan od tih vječnih je i Marlon Brando.

Internetom posljednjih dana kruži zaista sjajan rijetki snimak sa audicije za film “Buntovnik bez razloga”, koji pokazuje svu zgodnoću i šarm slavnog Marlona. Poznato je kako se, šest godina poslije, u ovoj ulozi našao slavni James Dean. Navodno je Brando odbio ovu ulogu, pa je scenarij završio u ladicama. Takvu priču nisu svi akteri potvrdili, a glumac je kasnije i demantirao kako je bio na audiciji za ovaj film.

 

Druga strana priče je kako se redatelju filma nije uopće dopala ova audicija, a pisac scenarija Stewart Stern je izjavio: “Čuo sam kako je bilo nekog testiranja Branda, ali Nick nije bio zaisnteresiran.”

Bez obzira na pozadinu cijele priče danas je ova snimka dragocjena iz više razloga. Pokazuje onaj istinski Hollywood u svom njegovom sjaju, te karizmu Marlona Branda koju danas tako rijetko vidimo. I karatkter i skromnost u isto vrijeme, dok danas vidimo samo nadobudnost i nabildana tijela.

S.M

Foto: Printscreen Youtube

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik