„PARAZIT“ PRVI STRANI FILM KOJI JE OSVOJIO 4 OSCARA, POGLEDAJTE I OSTALE NAGRADE!

Na sinoćnjoj 92. dodjeli Oscara mogli smo vidjeti svu glumačku elitu i brojne zvijezde zabavne industrije današnjice.

A nakon što smo vidjelI dame koje su svojim sjajnim kreacijama mamile uzdahe na crvenom tepihu, vrijeme je da čujemo i ko je sve kući otišao sa nagradama.

U kategorijama glavnih glumaca nagrade su pokupili Joaquin Phoenix za film „Joker“ te glumica Renée Zellweger za ostvarenje u filmu „Judy“.

Film „Parazit“ proglašen je najboljim i ukupno je osvojio četiri Oscara: za najbolji film, najbolji strani film, originalni scenarij i režiju.

Parazit“ je ujedno prvi strani film u povijesti Oscara koji je dobio nagradu za najbolji film.

Njegova ekipa izrazila je zahvalnost na uručenim nagradama, ne sakrivajući koliko su ponosni što su učestvovali u kreiranju ovog povijesnog trenutka. Redatelj Bong Joon Ho ovoga puta nije se oglašavao.

Film „1917“ odnio je tri Oscara, a „Joker“, “Bilo jednom u Hollywoodu“ i „Ford vs Ferrari“ nagrađeni su sa po dva Oscara.

Šarmantni Brad Pitt nagrađen je za najboljeg sporednog glumca, a Laura Dern za najbolju sporednu glumicu u filmu „Marriage Story”.

Brad se emotivnim govorm zahvalio na dodjeljenoj nagradi: „Hvala Akademiji na ovoj počasti. Ovdje se radi o Quentinu Tarantinu, ti si originalan, jedinstven. Ovo je za moju djecu, obožavam vas. Sjećam se kad su me starci vozili u kino kada sam se doselio ovdje. Ovo je stvarno bilo jednom u Hollywoodu“, zaključio je Brad.

Glumica Janelle Monae otvorila je spektakularnu dodjelu Oscara svojom fantastičnom glazbenom točkom, a na pozornici pridružio joj se i glumac Billy Porter kako bi izveli duet „A Beautiful Day in The Neighborhood“.

Oscara za najbolji adaptirani scenarij dobio je novozelandski redatelj Taika Waititi za svoj film “Jojo Rabbit“. Nagradu za najbolji dugometražni animirani film dobila je Mindy Kaling, a najboljim kratkometražnim igranim filmom proglašen je “The Neighbors’ Window”.

Oscara za najbolju šminku i frizuru dobio je film “One su bombe” s Margot Robbie, Nicole Kidman i Charlize Theron u glavnim ulogama.

Nagradu za najbolju izvornu glazbu, po prvi put u ovoj kategoriji odnijela je žena – Hildur Guðnadóttir, za film „Joker“, a za kategoriju najbolje izvorne pjesme nagradu je odnio Elton John.

 I.B., Instagram

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik