STUDIJE POKAZALE: SVAKA PETA OSOBA ŽELI IMATI PSA VIŠE NEGO LJUBAVNU VEZU!

Britanska organizacija The Kennel Club sprovela je istraživanja koja su dokazala da bi svaka peta osoba radije imala psa nego ostavila ljubavnu vezu.

Ispitanici su izjavili da su privrženiji psima, pogotovo oni koji ih već imaju, te da su psi pouzdaniji od ljudi.

Bill Lambert, predstavnik organizacije, istaknuo je kako je broj ljudi koji bi svoj život radije dijelili s četveronožnim prijateljem stalno u porastu.

On tvrdi da psi svojim vlasnicima pružaju osjećaj rasterećenja od problema s kojim se svakodnevno suočavaju. Šetnja s psom po svježem zraku ili maženje povoljno utječu na čovjeka i njegovo psihičko zdravlje.

Psi pomažu svom vlasniku da se izbori sa stresom i igraju značajnu ulogu u poboljšanju njegovog zdravstvenog i tjelesnog stanja“, rekao je Lambert.

Psi su također od velike koristi i onima koji tragaju za srodnom dušom. Petina ispitanika otkrila je da su pozvani na sastanak za vrijeme šetnje sa svojim ljubimcem, a „najprivlačnija“ pasmina su biglovi, springer španijeli i njemački ovčari.

Vlasnici korgija i zlatnih retrivera također su priznali da su uz svoje ljubimce pronašli sadašnjeg partnera.

Lambert smatra da ovo saznanje nije nepojmljivo, s obzirom na činjenicu da su psi odličan izgovor za “probijanje leda”. A kaže i da: “Ljubav prema psima povezujemo s dobrim ljudima”.

I.B., Facebook

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik