POGLEDAJTE JEDINSTVENU KUĆU NAPRAVLJENU OD OGLEDALA KOJA NIKAD NE IZGLEDA ISTO!

Doug Aitken američki je umjetnik i filmski producent koji je konstruisano jedinstveni stakleni objekat imena Mirage Gstaad.

Mirage Gstaad nije samo obična kuća. Ona je cijela prekrivena ogledalima te je, zbog toga, nikad nećete zateći istog izgleda.

Stapa se sa okolinom švicarskog sela Gstaada koje se nalazi na Alpama, pa ovisno o položaju gdje stojimo, dobu dana ili različitim vremenskim prilikama, kuća mijenja svoj izgled.

Unutrašnjost kuće također je u ogledalima, a zbog svoje strukture na nekim se mjestima stvaraju kalidoskopski efekti.

Mirage Gstaad otvoren je za posjete, a sve koji se odluče uživati u ovom spektakularnom objektu, čekaju i nestvarni alpski krajolici.

Aitken je prethodno konstruisao Mirage u pustinji izvan Palm Springsa u Kaliforniji 2017. i unutar bivše državne banke u Detroitu u Michiganu prošle godine. Konstrukcija u Gstaadu mu je treća po redu.

Palm Springs, Kalifornija

Detroit, Michigan

 

Doug je tijekom svoje karijere dobio dosta priznanja i nagrada, a njegovi radovi bili su predstavljeni na brojnim izložbama širom svijeta, kao što su Muzej američke umjetnosti Whitney, Museum of Modern Art (MoMA), Serpentine galerija u Londonu te Georges Pompidou u Parizu.

I.B., Facebook

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik