ROĐACI ŽELE SRUŠITI TESTAMENT LEGENDARNE ESME REDŽEPOVE: SVE JE LAŽIRANO!?

Makedonska pjevačica Esma Redžepova umrla je prije 4 godine, a još se ne smiruju strasti oko raspodjele nasljedstva. Esma i njen suprug Stevo Teodosievski tijekom života usvojili su četrdesetsedmoro romske djece, ali nisu oni ti koji se spore oko nasljedstva.

Naime, Esmina velika obitelj koju je tijekom života financijski pomagala sada želi uzeti i bogatstvo ostalo iza nje. Djeca njene braće i sestara prave sada brojne probleme oko podjele nasljedstva i ne žele ispuniti pjevačicinu posljednju želju.

Esma je iza sebe ostavila veliko bogatsvo, kuću i novac, ali je pjevačica vlasnica i mnogobrojnih tantijema jer je bila zvijezda u cijeloj Europi gdje su se njeni albumi jako dobro prodavali. Sve to predmet je testamenta. Po njemu Esma je ostavila kuću i svu ostalu imovinu, svojoj voljenoj domovini.i. Kuća bi trebala postati muzej kojim bi upravljala Humanitarna zadruga Esma i Stevo Teodosievski, za koju unuk Esminog brata Andan Redžepov kaže kako je lažirala testament.

Testament pjevačice, pored rođaka, osporava i izvjesna Vaska Jankovska, pjevačica iz benda Gorana Bregovića, koja je na Facebooku napisala kako smatra da autorska prava trebaju pripasti Simeonu Atanasovu, Esminom muzičaru i suradniku koji je uz nju bio posljednjih godina njenog života i rada.

I tako se kraj sage oko testamenta pjevačice ne nazire, a njena želja da sve pokloni domovini još nije ispunjena!

Imperij tim

Foto: Printscreen

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik