POGLEDAJTE UNUTRAŠNJOST NAJVEĆEG PODVODNOG RESTORANA NA SVIJETU!

Hurawalhi Island Resort koji se nalazi na Maldivima, najveći je podvodni restoran na svijetu.

Ovaj vrhunski ambijent ponuditi će vam najljepši pogled na morsko dno, a luksuzno uređena unutrašnjost te profesionalno osoblje pobrinuti će se za pravi ugođaj.

Unutrašnjost podvodnog restorana, koja je cijela od stakla, pobrinula se da imate osjećaj kao da između vas i mora nema apsolutno ničega.

Na meniju su samo najbolji specijaliteti, uglavnom morski, a jedan obrok košta 280 dolara (1900 kuna) po osobi. Također, prije same večere, ronioci oko restorana razbacaju hranu za ribe da vam osiguraju pogled na bujan podvodni život dok jedete.

Restoran je izgrađen oko čelične strukture, sa transparentnom akrilnom kupolom.

Sa dovoljno mjesta, za do nekih 20 gostiju, nalazi se nadomak koralnog grebena na Lhaviyani atollu, a njegov utjecaj na prirodno okruženje je minimalan.

Dizajnirala ga je MJ Murphy, arhitektonska firma iz Oaklanda, dok je prozirna kupola djelo Fitzroy Engineering kompanije. Proteže se na 90 četvornih metara, a nalazi se 5,8 metara ispod površine mora.

Da bi došli do restorana, prvo morate prijeći most dug 60 metara koji vas uvodi u restoran i bar iznad vode, a zatim imate poseban ulaz za restoran ispod razine mora.

U predvorju se morate izuti jer u restoran možete ući isključivo bosi, a onda se do samog restorana spuštate spiralnim stepenicama.

Restoran je dostupan i za organizaciju vjenčanja te medenog mjeseca, pa ukoliko ga budete posjetili uglavnom ćete sretati mladence.

I.B., Instagram

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik