UZIMANJE OVIH NAMIRNICA POMOĆI ĆE VAM DA IMATE RAVAN TRBUH!

Dolaskom proljetnih dana, nezdravu hranu počinjemo mijenjati svježijim namirnicama koje nam nakon zime pomažu povratiti ravnotežu u organizam.

A nekim namirnicama i tjelovježbom možemo pomoći našem tijelu i organizmu da ojača i riješi se štetnih stvari koje su se nakupile u njemu.

Ovih 5 ukusnih namirnica pomaže u razgradnji nakupljenih masnoća i poboljšava metabolizam. Njihovim konzumiranjem i redovitom tjelovježbom dobiti ćete vidiljive rezultate.

Cjelovite žitarice

Hrana bogata vlaknima trebala bi redovno biti na vašem jelovniku. Osobe koje konzumiraju cjelovite žitarice gube dvostruko više masnih naslaga u području trbuha od onih koje konzumiraju proizvode od bijelog brašna.

Grejp

Hrana koja u sebi sadrži puno vode pomaže pri hidrataciji i čišćenju tijela od nakupljenih otrova. Grejp sadrži puno vode, malo natrija i tijelu obezbjeđuje tekućinu i minerale. Također, bogat je enzimima koji ubrzavaju metabolizam i razgrađuju masti.

Zeleni čaj


Zeleni čaj je napitak s brojnim prednostima, a jedna od njih je i to da dokazano topi masne naslage. Glavni krivac za to je katehin, antioksidans iz zelenog čaja koji povećava sposobnost organizma da topi masti.

Chili


Ljuta hrana dokazano suzbija apetit i smanjuje ukupan unos kalorija. Također, ona ubrzava metabolizam što je i više nego dovoljno da svom jelovniku dodate malo pikatnosti.

Jogurt


Jogurt sadrži dobre bakterije koje poboljšavaju probavu i smanjuju mogućnost skladištenja masti.

I.B., Facebook

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik