JELENIĆ PODNIO OSTAVKU NA MJESTO DRŽAVNOG ODVJETNIKA

Uoči Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke, premijer Andrej Plenković komentirao je aferu s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem nakon što je priznao da je mason. “Stav Vlade je da je najprimjerenije da glavni državni odvjetnik sam podnese ostavku. Ako on to ne napravi, Vlada će tu odluku donijeti ujutro na sjednici.” – dodao je Plenković.

Dražen Jelenić je podnio ostavku. 

Predsjednik RH Zoran Milanović se izjasnio kako se i njemu nudilo da bude mason ali je odbio. “Tu se radi o važnoj instituciji koja ima represivnu ulogu. Prema masonima vladaju stereotipi, mržnja, nepravedne. Masoni u Americi i u nekim drugim zapadnim državama su jedno, kod nas i dalje imaju jedan dojam mistike i tajnovitosti, to je ustvari i tajno društvu uglavnom, i ako radiš posao u domeni represije, time nepotrebno dovodiš u pitanje svoju objektivnost i lojalnost, ne radi se samo o glavnom državnom odvjetniku, nego o svim državnim odvjetnicima, zamjenicima državnih odvjetnika, tu se radi o ljudima koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabava.”, rekao je Milanović upitno aludirajući na neke osobe o kojima očito zna da pripadaju. ”I ja sam dobio poziv u masone prije mnogo godina, ali nikad im se nisam pridružio, upravo zbog ovakvih stvari.”, ispričao je predsjednik dodavši da odluka o smjeni Jelenića ovisi o predsjedniku Vlade.

“Moja poruka Jeleniću, svim državnim odvjetnicima, onima koji po zakonu ne smiju biti članovi stranaka, onima koji možda nisu dužnosnici, ali imaju utjecaj u državi koji se tiču novca, da jako pripaze na to.” – rekao je Milanović.

Imperij tim

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik