JOSIPA LISAC I HGU SE OČITOVALI ZBOG BURE OKO IZVOĐENJA HRVATSKE HIMNE!

Croatia Records i HGU – Hrvatska Glazbena Unija zajedničkim saopćenjem zvanično su se oglasili nakon reakcija u svezi s himnom Republike Hrvatske u izvedbi Josipe Lisac.

“Ovim putem se obraćamo svim medijima i sudionicima rasprave na društvenim mrežama, koji već dva dana neumorno raspravljaju o himni i izvedbi proslavljene glazbene dive, gospođe Josipe Lisac. Nažalost, ovdje se radi o potpunom nepoštivanju umjetničke slobode i kreacije glazbenice čiji stil obožavaju sve generacije i vide ju kao jednu od najvećih legendi domaće glazbene scene,”  navodi se u saopćenju.

Zajedničko priopćenje Croatia Recordsa i HGU – Hrvatska Glazbena Unija!"Ovim putem se obraćamo svim medijima i…

Objavljuje Josipa LisacČetvrtak, 20. veljače 2020.

 

Dodaje se kako je svakom dobronamjernom čovjeku jasno kako se ne radi o nikakvom vrijeđanju himne, te da je stil i način interpretacije Josipe Lisac općepoznat. Tvrdi se kako je ova situacija još jedan dokaz da živimo u društvu u kojem su ozbiljno poljuljane osnovne ljudske i kulturne vrijednosti, kao i način komunikacije.

“Na molbu gđe Josipe Lisac, željeli bismo Vas obavijestiti da ona više neće komentirati reakcije na izvedbu himne Republike Hrvatske prilikom prisege predsjednika Zorana Milanovića. Isto tako neće komentirati niti prijedloge za kaznenu prijavu niti bilo kakve slične buduće reakcije pojedinaca, udruga ili institucija, neovisno o kojem mediju se radi. Protekli dani bili su izrazito zahtjevni, stoga Vas molimo da imajući u vidu njenu uvijek dobru saradnju sa svim medijima, poštujete njenu privatnost. Zahvaljuje na podršci i tome što su mediji kroz silne osvrte svima prenijeli vjernu sliku sadašnjeg stanja u našem društvu,” stoji u priopćenju.

S.M

Foto: Printscreen Youtube

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik