KAKO DA VEZA OPSTANE: PROČITAJTE SAVJETE PAROVA U DUGIM VEZAMA!

Prijateljstvo je ključno

Skoro svaki par tvrdi da je ključ uspješne veze kada su partneri ujedno i najbolji prijatelji. Neki odnosi i nastaju tako što su partneri prvo postali prijatelji, a zatim ostvarili ljubavnu vezu.

Nađite vremena za intimnost

Mnogim parovima najveći dio njihove povezanosti jesu intimni trenuci. Kada odnosi zahlade, uz pomoć intime možete povratiti izgubljene strasti. Pojedini parovi priznali su čak da je intima ono što ih drži zajedno, naročito kada im je teško.

Različitosti među partnerima su dobre

Ukoliko postoje razlike, stručnjaci smatraju da nema smislia mijenjati partnera. Neko ko ima neke stavove drugačije od vaših, može vam pomoći da riješite stvari koje sami inače ne biste uspjeli.

Postoje svađe ali i pomirenja

Većina misli da idealna veza ili brak znači da se partneri nikada ne svađaju. No, svađanje je ponekad u redu. U vezi je potrebno pregovarati o svemu i praviti kompromise, na taj način gradite povjerenje i poštovanje.

Ne bježite od stručne pomoći

Bračno savetovanje definitivno može pomoći. Parovi koji su u braku godinama priznali su da im je ovo savjetovanje znatno poboljšalo odnos. Da bi veza ili brak opstali, potrebno je raditi na njima. Oba partnera trebaju prihvatiti neke stvari i biti spremni na promjenu.

Ako krene loše, ne mislite odmah crno

Ako stvari krenu loše, ne znači da će sve ostati takvo. Probleme posmatrajte na drugi način. Ne kao nešto nepromjenjivo i neispravljivo, nego kao nešto što se može ispraviti. Uz upornost i želju, parovi uvijek mogu pronaći rješenje.

I.B., Pixabay

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik