Svećenik: Nositi ću bolest za sve žrtve svećeničkog zlostavljanja

Svjetlo u vjeri se vraća iako je tama prekrila Crkvu. Oduševljavaju svećenici koji primjerom se žrtvuju za žrtve svećeničkog zlostavljanja. U Hrvatskoj nažalost žrtve nemaju sa kim pričati nego preko suda i prolaziti nove traume a ova istina će oduševiti mnoge koliko ima još uvijek svjetla koje budi nadu u Kristov nauk. Žrtve koje poznamo počele su se moliti za ozdravljenje svećenika.
Prije nekoliko dana svećenik John Hollowell otišao je u kliniku Mayo kako bi napravio pretrage mozga. Ono što se prvotno činilo da je moždani udar, dijagnoza se pokazala još gorom – Hollowellu je otkriven tumor na mozgu. Iako se radi o ozbiljnoj bolesti, ovaj svećenik indianapoliške nadbiskupije rekao je da vjeruje da je tumor odgovor na molitvu, prenosi Catholic News Agency.

– Kada su 2018. godine izbili pedofilski skandali u Crkvi počeo sam se moliti Bogu da bih prihvatio patnju koju bih mogao podnijeti u ime svih žrtava svećeničkog zlostavljanja. Osjećam da je ovaj tumor taj križ kojeg sam molio i voljno ga prihvaćam – kazao je Hollowell. Hollowell je, naravno, pristao na liječenje, ali će tumor, proces liječenja i oporavka prikazati za žrtve svećeničke pedofilije.

– Volio bih imati popis žrtava za koje bih se mogao moliti svaki dan. Želio bih svaki dan ovog oporavka, kemoterapije i zračenja posvetiti žrtvama, a ako je moguće i napisati im molitvu – rekao je ovaj fascinantan duhovan svećenik svjesan rana pedofilije i zlostavljanja. Na kraju je poručio svima da će ih preporučiti u svoje molitve te je zamolio zagovor Gospe Lurdske za sve bolesnike.

Imperij tim, CNA, Laudato.hr
Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik