INSPIRACIJA: MANEKENKA SA DOWNOVIM SINDROMOM RAZVALILA NA NEW YORK FASHION WEEKU!

Nije tajna da modna industrija vrši ogroman pritisak nad ženama. Pojavljivanje u časopisima, na svjetlećim ekranima i hod pistom, čine se kao san svake manekenke.

No, dok ovaj iscenirani svijet snova pod svoja krila uzima sve više djevojaka, dašak svježeg vazduha upravo stiže!

Prelijepa Sofia Jirau  iz Porto Rica, ambiciozna je manekenka sa Downovim sindromom, koja je, kako tvrde – razvalila na New York Fashion Weeku.

Limiti ne postoje. I vi možete ostvariti svoje snove.“, stoji u opisu njenog Instagram profila koji služi kao inspiracija svima koji je prate.

10. veljače Sofia je, prošetavši pistom njujorškog Fashion Weeka, ispunila svoj dječiji san. No, kako kaže, ovo je tek početak.

Nakon što je odradila prvu stvar sa svog popisa želja, iznimno talentirana 22-godišnjakinji sljedeći je cilj da dominira svjetskom modnom scenom.

S gorućom strašću koja je prati kada je riječ o ovom poslu i nevjerojatnim nagonom za ostvarenjem svojih snova, Jirau ruši sve predrasude o tome što osoba sa Downovim sindromom može, a što ne može. Ona je svjesna da ne postoje granice koje ne može preći te ne planira stati dok cijeli svijet ne upozna s njenim potencijalom.

Pored toga što je manekenka, Sofia pripada svijetu mladih poslovnih žena. Ima vlastiti modni brend naziva „Alavett“ .

Manekenka objašnjava da je shop, koji je dobio naziv po njenoj omiljenoj frazi „I love you“, njen vrisak radosti cijelom svijetu. Online prodavnica nudi širok asortiman modnih dodataka, od slatkih torbica do naljepnica i bedževa.

Portorikankina vizija je da uzdrma svijet tako što će se uvući u srca ljudi. Njena priča može poslužiti kao inspiracija ljudima diljem svijeta, a naročito onim rođenim s istim brojem kromosoma kao ona.

I.B., Instagram

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik