KAKVE SVE TAJNE SE KRIJU IZA JEDNOG POLJUPCA?

Znanstvenici ističu da iz samo jednog poljupca mnogo toga možete saznati o svom partneru. Nakon njega, ili će to biti to, ili ćete sreću potražiti negdje drugo.

Ovo su neke od tajni koje ćete otkriti nakon prvog poljupca.

Nakon prvog slijedi i drugi poljubac?

Prilikom ljubljenja, hormon sreće – dopamin trebao bi biti na svom vrhuncu. U vama bi trebalo sve treperiti. No, ako se ne osjećate tako, znači da količina dopamina nije dovoljno visoka. To znači da između vas i partnera nema neke kemije.

Tijekom poljupca otkrivate navike vašeg partnera

Svako od nas ima specifičan ukus u ustima, miris i dah koji potiče od prehrane, genetike i opšteg zdravstvenog stanja.  Pretpostavke da je vaš partner lijen kada je u pitanju zdravlje su tečnost u ustima i pepeljasti zadah – što znači da je pušač“, rekao je Justin Garsia, direktor istraživanja na Institutu Kinsey na fakultetu Indiana u SAD-u.

Poljubac otkriva kako će vam biti u krevetu

Ljubljenje također otkriva koliko vaš partner vodi računa o vašim željama i tome što vam se sviđa. Neko ko počinje laganim poljupcem i istražuje svaki djelić vaših usta, vjerovatno će se fokusirati i na predigru. Onaj koji odmah navali je i u krevetu sebičan“, tvrdi Garsia. 

Poljubac otkriva i da li je partner raspoložen za nešto više

Ako ste razmjenili brzinski poljubac, umjesto onog dužeg, vašem partneru možda baš i nije stalo da idete korak dalje. Dugo ljubljenje od kojeg vam klecaju koljena pokazuje da je partner raspoložen za „akciju“. Također, ako poljupci traju duže, žene se brže uzbude.

Poljubac pokazuje koliko vam je čvrsta veza

Poljubac ponekad može da nam pokaže koliko su partneri povezani. Ako je prošlo dosta vremena od kako su vam se usne posljednji put spojile, poljubite se opet. Ukoliko ste se u toku dana poljubili desetak puta, onda je vaša veza jaka kao stijena“ – objašnjava Garsija.

I.B., Pixabay

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik